Вратарят на националния отбор Владо Стоянов беше радостен от късмета, който имахме в мача с тоталния аутсайдер Люксембург. Националите победиха с 4:3 след победно попадение на Сашо Тонев в 92-та минута, а изявите им в защита бяха невероятно слаби и трагични. 

"Има и такива мачове, за мен най-важнорто е, че победихме, защото всички се нуждаехме от нея. Смятам, че наистина имахме късмет накрая и е важното, че победихме. Има треньорски щаб, който може да направи анализ какви са грешките. Във футбола всеки прави грешки, няма безгрешни. Когато го прави вратар или зашитници, си личи най-много", сподели Стоянов. 

"До гуша ми дойдоха такива мачове, първо с Лудогорец, сега и с националния. Това турне в Япония нагнетява напрежение във всеки, трябваше да вкараме втория гол, за да покажем характер и желание, важното е, че победихме. Нормално ниво е комуникацията ни със защитниците. Честно казано, очаквах тежък двубой, но не очаквах да ни вкарат три гола. И 6:5 да бяхме свършили, важното е отборът да побеждава", добави вратарят. 

"Смятам, че в следващия мач ще изглеждаме по-добре, особено в защита. За жалост видяхте как протече двубоят, но поне след втория гол на противника показахме агресивност и почнахме да играем. Преди това темпото беше доста лежерно", сподели още вратарят на националите, след което коментира и развръзките в останалите мачове от групата. 

"Групата е тежка и интеренса, ще има доста врътки в нея. Ще има доста интересни двубои, ще видим какво ще стане като дойдат самите мачове занапред", завърши Стоянов.