Поражението от България може да форсира една огромна фигура да вземе решение, което да потопи в тъга родината му. Става въпрос за Ариен Робен, чието преждевременно пенсиониране от националния отбор на Холандия изглежда все повече на дневен ред. 

Преди мача с "лъвовете" в София, голямата звезда на Байерн и "лалетата" обяви, че сериозно се е колебаел дали да не спре с представителния тим след провала в европейските квалификации. Но искал да се реваншира, като класира родината си на Световното в Русия. 

Е, след поражението на Националния стадион "Васил Левски", това вече е само в сферата на имагинерното, което може да форсира решението на Робен, коментират в Холандия. Със сигурност той ще помисли сериозно по темата след края на сезона, когато вече илюзиите на "лалетата" за Мондиал вероятно ще са увехнали тотално. 

Холандците в момента са четвърти в класирането и изостават на цели шест точки от лидера Франция, а само първото място дава квота за Русия 2018. При провал и в оставащите битки до края на кампанията, нищо чудно кариерата на звездата за родината му да приключи още до края на годината.