Капитанът на Холандия Ариен Робен, една от най-големите звезди в съвременния футбол, беше посърнал след загубата на тима му в София от България с 0:2. Това поражение сложи един голям кръст на надеждите на "лалетата" да намерят място на Мондиал 2018 в Русия. 

"Какво да ви кажа, шокиран съм! Дойдохме с добрите намерения да победим, но всичко се превърна в кошмар. Няма смисъл да философствам сега. Бием като отбор и падаме като отбор, това е."

"Сега не ми се мисли какво ще се изсипе върху нас. Но ще е заслужено. Тъжен съм и не ми се говори, нямам какво да кажа. Първото полувреме беше направо шокиращо за нас", сподели Робен след мача. 

Той беше попитан от холандските медии дали този резултат ще се отрази на бъдещето на селекционера Дани Блинд, който вече е спряган за уволнение в родината си. Според звездата на Байерн обаче, в такъв ход няма да има особен смисъл. 

"Смяната на треньора няма да повлияе на качеството на играчите, така че няма смисъл да го сменят. Ние сме качествен състав и трябва да продължаваме да правим това, което можем. За съжаление, в този мач не ни се получи. След почивката играхме по-добре, но беше твърде късно", сподели Робен.