Националният отбор на България стартира новата квалификационна кампания тази вечер. Съперник от 21.45 ч. на Националния стадион „Васил Левски“ е отборът на Люксембург.

След поредицата от разочарования за „трикольорите“ в последните години надеждата за класиране за Мондиал 2018 едва мъждука за Ивайло Петев и ко. Но както се казва – надеждата умира последна. Пък и днешният празник – Денят на Съединението, сякаш предпоставя към поне малко оптимизъм и радост.

Тежка е компанията за нашите в група А, според някои почти невъзможна за преодоляване в сегашния момент. Тимове като Франция, Холандия и Швеция са твърде респектиращи имена за родните национали в настоящото им състояние.

По никакъв начин нямаме правото да подценим нито тазвечершния ни съперник Люксембург, нито отбора на Беларус, който също е в нашата компания.

Срещу Люксембург България има стопроцентова успеваемост - 12 победи в 12 срещи, и скромният тим от Великото херцогство сякаш е на късмет за нашите. През годините са стигали до класирания за големи форуми, когато са в група с този противник. Сега обаче ще бъде трудно...

Към мача със сигурност няма особен интерес, дори той може да бъде наречен съвсем слаб. За това има много фактори, един от които е и късният начален час – 21:45.

И все пак, въпреки минорното настроение, нека пожелаем успех и късмет на българските национали!

Двубоя ще следим минута по минута в Gong.bg, както и по Дарик радио.

Програмата за днес:

Група А

21:45 БЪЛГАРИЯ – Люксембург

21:45 Беларус – Франция DIEMAGONG PLAY

21:45 Швеция – Холандия DIEMA SPORTGONG PLAY

Група В

21:45 Андора – Латвия GONG PLAY

21:45 Фарьорски о-ви – Унгария GONG PLAY

21:45 Швейцария – Португалия DIEMA SPORT 2GONG PLAY

Група С

21:45 Босна и Херцеговина – Естония GONG PLAY

21:45 Кипър – Белгия GONG PLAY

21:45 Гибралтар – Гърция GONG PLAY