Националният селекционер по футбол Ивайло Петев заяви преди световната квалификация на 6-и септември срещу Люксембург, че тимът ни няма как да бъде чак толкова по-различен от преди, защото 80% от футболистите са същите.

„Напрежение не бих казал. Заряд естествено има. Трябва да се представим на ниво и да изиграем един добър мач. Отнасяме се с нужното уважение и респект към отбора на Люксембург. Доста видео записи гледахме“, коментира на официалната пресконференция преди двубоя във вторник Петев и продължи:

„Ние сме наясно срещу какъв отбор излизаме. Надявам се утре до голяма степен да сме максималко концентрирани, да играем това, което трябва и съм сигурен, че ще се поздравим с успех. Трябва да сме доста мобилизирани и в двете фази на играта.“

Петев не пожела да коментира темата за премиите в националния тим и заяви, че смяна на капитана не е на дневен ред.

„Нужните изводи ние сме ги направили, извадили. Чак по-различен отборът няма как да бъде, защото футболистите на 80% са едни и същи. За мен е важно да изглеждаме като отбор, да играем като в най-добрите ни мачове и да се поздравим с успех. Това е най-важното, което стои пред нас. Няма да си позволя да кажа силни и слаби страни на съперника. Надявам се силните им страни утре да ги неутрализираме и да имаме по-голям игрови превес в целия мач“, коментира още Ивайло Петев и добави:

„След като доста време ни няма да голям форум е нормално да има едно оттеглане на хората. Единственото нещо, което може да ги върне на стадиона са победи и да имаме шанс за класиране.“

„Винаги съм призовавал феновете да дойдат, призовавам ги и за утре. Нека, който има желание да дойде и да ни подкрепи, все пак това е националният отбор на България“, завърши Петев.