Селекционерът на България Петър Хубчев направи изключително трезв анализ на представянето на тима при поражението от Холандия с 1:3. Той не можа да бъде на пейката, защото беше изгонен по време на двубоя с Швеция, но следи много зорко играта на избраниците си. 

Според него, поражението ни е заслужено и се дължи най-вече на липсата на свежест у играчите, изцедени след тежкия сблъсък с Швеция в София, спечелен с 3:2 преди три дни. Но според него е имало и играчи, които са си помислили, че са в националния отбор по право. 

"Загубихме заслужено. Много неща неми харесаха, които касаят играта ни. Едно беше очевидно - ние не бяхме по-свежият отбор, както беше преди няколко дни. Физически тотално отстъпвахме. В най-голяма степен на това се дължи загубата ни днес", заяви Хубчев. 

Всяко чудо за три дни!

"Най-лесното оправдание е ранното ставане за полета. Аз се сещам веднага за още няколко. Но още нещо се видя от трибуните. Видя се, че има момчета, които се мислят за национали по право и че има момчета, които въпреки тази умора, се опитаха да минат границата и да дадат всичко от себе си. Ще разговарям и с едните, и с другите."

"Аз съм убеден в качествата на тези момчета, аз се подписвам, че викам най-добрите футболисти. Те качествата ги имат, но съвсем не е достатъчно това. Трябва много сърце и спортен хъс, а не го виждам в някои хора. Ще им го кажа на тях в очите. Разбира се, че някои може да не бъдат викани в състава", сподели по темата селекционерът. 

Той сподели, че е имало причини за изваждането на всеки един от сменените футболисти и добави, че отборът е бил подготвен по такъв начин, че ранният гол в мрежата му да не му повлияе.  

"Помолих ви да не говорим за конкретни имена, има причини за изваждането на всеки от терена. След като сме загубили, значи сме сбъркали. Ние съвсем ясно сме знаели какво искаме да направим." 

"Преди мача си говорих с момчетата, че дори и 0:2 да стане, отборът ни е такъв, че сме в състояние да се върнем винаги. Така че не бива това да ни е повлияло, този ранен гол. Какво като е паднало толкова рано попадение", добави Хубчев и говори за спазването на указанията му от подопечните му.

"Опитаха се, но в по-малка степен, целият отбор да спазват тактическа дисциплина. До известна степен се опитаха да я спазват, но огромната разлика беше във физически план, много далеч стояхме един от друг. В такива индивидуални двубои холандците са много по-подготвени", заяви треньорът и побърза да предупреди да не се избързва с очакванията. 

"Не бързайте с израстването, аз не правя подобни оценки. След като сме загубили, първата причина е в мен, най-малкото защото съм направил така, че да не бъда на скамейката. Нека всеки мисли по начин, по който подобава за националния отбор. Малко ме интересува кой какво е казал." 

"Би трябвало да са повече позитивите. Ще кажа негативите директно на момчетата в очите и да се учим от тях. Имаше и много такива моменти. Много трудно ми беше да гледам мача от трибуните. Най-трудно е от там да се гледа мач", сподели Хубчев и накрая говори за предстоящия мач с Франция. 

"В момента, в който се съберем, първата ни задача ще бъде да изглеждаме като добър колектив, да не се плашим от съперника, да сме близки и да сме като един състав. Това ще изискам, като се съберем", завърши Хубчев.