Селекционерът на България Петър Хубчев затвърди думите си, че има забележки към някои от основните играчи в състава, макар да не назова имената им. Той е на мнение, че някои от фигурите трябва да поемат по-голяма отговорност. 

"Това наистина е сериозно и то ще се почувства. Не съм разочарован, но знам какво могат и трябва да дават повече и да носят по-голяма отговорност, това все пак е национален отбор. Това е много сериозна тема и можем много да променим нещата", заяви Хубчев и отново обяви защо според него се е стигнало до загубата от Холандия. 

"Очевадно беше, че бяхме много по-изморения отбор и не можахме да бием съперника така, както ние искахме. Видяха се и други детайли, но трябва да се повтарям, а не искам. Обясненията са много защо бяхме по-изморени, ще търсим по-големи причини", добави селекционерът. 

България може и да има само теоретични шансове за класиране на бараж за Световното първенство, но въпреки всичко ще преследва успех над Франция в последното си домакинство в този цикъл. Това е целта пред отбора. 

Хубчев: Видя се, че някои се мислят за национали по право

"Чули ли сте някой да ви каже, че ще преследва равен или загуба. Играем за победа, не мога да си представя, че някой ще каже, че ще излезем за по-малка загуба, дори и срещу Франция, които за мен са най-добрият отбор", сподели селекционерът на летището при завръщането от Холандия.

Той коментира и причините за ранните смени в мача с "лалетата". Според него, всички промени са продиктувани от проблемите във физически аспект на играчите.  

"Говоря откакто аз съм тук, то се вижда за какво става въпрос. Не искам да изпадам в подробности, такива са ми принципите. Има обективни причини, Георги Миланов получи удар в коляното, Симеон Славчев едва дишаше, влезе изморен", заяви още Хубчев.