Футболистите от българския национален отбор имаха днес сериозна тактическа работа за предстоящия си съперник в Световните квалификации- Франция.

Играчите, събрани от селекционера Петър Хубчев за мачовете с "петлите" и с Люксембург от група А, са наблюдавали избрани и изрязани моменти от двубоите на предстоящия съперник. Хубчев и неговите асистенти са заострили вниманието върху всичко най-необходимо и селектирано във видеокомпилациите.

Самите играчи пък са отбелязали, че Франция е отбор на много по-високо ниво и от Швеция, и от Холандия. Европейските вицешампиони контролират топката много по-уверено, играят на по-висока скорост и физически са по-добре подготвени, поддържайки един и същ висок ритъм за по-дълги периоди. Впечатляващо било дори как отбор като Холандия няма аргументи и дори като отнеме топката, много скоро отново я губи. Иначе тренировките на България продължават, като селекционерът Петър Хубчев все още търси най-добрата вариация за стартовия състав в събота. Ясно е, че централната двойка защитници ще бъдат Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски, които са съотборници и в ЦСКА.

Очаквано титуляри по фланговете ще бъдат Страхил Попов и Петър Занев. При отсъствието на Ивелин Попов и Ивайло Чочев обаче в предни позиции може да има различни решения и именно това се работи и от играчите. Официалната тренировка на националния отбор на България преди световната квалификация с Франция ще се проведе на 06.10.2017, петък, с начален час 17:15 часа на Националната футболна база в Бояна, като първите 15 минути са отворени за медиите. Половин час по-рано - в 16:45, селекционерът Петър Хубчев и един от футболистите ще дадат пресконференция./БТА