ЦСКА готви рекордно голяма селекция по време на лятната пауза. От лагера на "червените" разкриха пред "Мач Телеграф", че плановете са отборът да се подсили солидни във всички линии и е напълно реалистично, ако новите попълнения достигнат 12-13. 

Добрата новина за "червените" фенове е, че новото ръководство на ЦСКА ще прави селекцията по доста по-различен начин от старото. Иначе казано - попълненият ще се взимат, след като получат одобрение от няколко позиции - скаутско звено, спортно-техническо ръководство и треньор, а не след еднолични решения, които просто се свеждат до знанието на наставника, а той просто трябва да ги приеме.

Само за сравнение през последните 5 години ЦСКА е привлякъл цели 43-ма нови футболисти по време на летните пауза. Смело можем да кажем, че над 50 процента от тях се провалиха на "Армията". Най-много нови пък е имало през лятото на 2019 година, когато са взети 11 играчи.

Към днешна дата може да се каже, че ЦСКА е уредил две нови попълнения. Става дума за играчите на Пирин Благоевград - Иван Тасев и Андрей Йорданов.

В същото време идеята на ръководството на "червените" е през новия сезон да се дава много повече шанс на футболисти от школата. Говорим за шанс в официалните мачове, а не по време на контролите, както беше практиката през последните няколко сезона.

ЦСКА най-вероятно ще осъществи огромна чистка в съблекалнята по време на паузата. Очаква се цял един отбор от поне 11 играчи да напусне клуба. Сред тях ще бъдат и част от най-скъпо платените футболисти на тима - Юрген Матай, Амос Юга, Мено Кох, Брадли де Нойер, както и последните двама нападатели, привлечени от фамилия Ганчеви - Фернандо Каранга и Асприля.

Надеждите са, че най-после клубът ще се освободи и от Лазар Туфегджич, който от доста време е отстранен от тима, но продължава да взима заплатата си, след като отказва да разтрогне по взаимно съгласие.