Футболистите на ЦСКА са играли за по 5000 лева за успех в баража за влизане в Лигата на конференциите срещу ЦСКА 1948, твърди Trud news. Това е бил първият специален стимул за целия сезон. Традиционно предишното ръководство даваше премии за отделен мач, а специални за титла или купа.

Въпреки финансовия стимул играчите на ЦСКА изглеждаха като аматьори в скандалния мач на „Васил Левски“, който загубиха с 0:2 и накараха ръководството да обяви сезона за напълно провален.

Поне 90 процента от чужденците ще напуснат „червените“ след края на сезона. Сигурно е, че ще бъде скъсан договорът на Амос Юга, който е сред най-слабите футболисти на ЦСКА през сезона. Не е сигурно бъдещето дори на вратаря Густаво Бусато, който подписа ден преди баража.

Засега първи потърпевши от провала са треньорският щаб начело със Стамен Белчев. На 10 юни шефовете обещаха да разяснят какво се случва с бъдещето на клуба.

Новото ръководство на ЦСКА ще приеме всяко наказание заради нахлуването на феновете и ранените полицаи. Вероятно клубът ще бъде санкциониран с минимум 6 мача без публика за новия сезон.