Дисциплинарната комисия се събира на заседание днес, на което трябва да определи наказанията от баражните двубои в елита. То се очаква с интерес заради случилото се в края на двубоя ЦСКА - ЦСКА 1948 (0:2), когато се стигна до грозни инциденти, след като фенове на домакините нахлуха на терена. 

Ясно е, че ЦСКА ще отнесе изключително тежка санкция, но каква точно ще бъде - едва ли ще стане ясно още днес. Най-вероятно ще бъде насрочено следващо заседание, на което ще бъдат привикани длъжностни лица и представители на "червените", както се процедираше и при предишни подобни случаи, но с не чак толкова сериозни последствия.

Дисциплинарният правилник предвижда различни по тежест наказания за провиненията, допуснати по време на мача. Дисципът предстои да направи своите тълкования по казусите, като един от тях е, че делегатът на баража Христо Ботев бе ударен по дясната скула. Той едва ли ще остави нещата просто ей така, като се има предвид и факта, че е адвокат и е отлично запознат с материята.

Само заради случилото се с Ботев (за нанесен удар на длъжностно лице) е предвидена парична санкция от 10 000 лева и лишаване от домакинство от 1 до 6 двубоя.

За нахлуване на терена с последствия (прекратяване на срещата), според правилника, е предвидена парична глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство за два мача. Абсолютно същото е наказанието, което се дава за опит за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни и длъжностни лица.

Удар на служебно лице (футболист, треньор или друг член на щаба на един от двата отбора) се санкционира с глоба от 10 000 лева и лишаване от домакинство между 1 и 4 срещи.