Трима чужденци са опциите за нов наставник на ЦСКА. В ръководството на клуба са взели решението кой да води клуба на 90%, но все още не са го обявили официално, твърди "Мач Телеграф". 

Сред опциите са две имена от Балканския полуостров и едно от Испания. На този етап ръководството все още пази в тайна кой ще бъде новият наставник на отбора. Вече е известно, че досегашният треньор Стамен Белчев няма да води отбора през следващата кампания. Решението е било взето още след като ЦСКА отпадна на полуфинал от Ботев Пд за Купата на България.

Не е имало преговори с имената, които се завъртяха в пространството в последните дни, а именно тези на Любослав Пенев, Александър Томаш, докато сръбският специалист Владимир Илич и турският Ирфан Буз не са били близо до назначение.

Интересно е, че след 1989 година на „Армията“ често се ориентират към чужди специалисти. Почти всички те са от Балканите, а основната част са от отломките на бивша Югославия - Гьоко Хаджиевски, Гьоре Йовановски, Миодраг Йешич, Нестор Ел Маестро, Люпко Петрович, Милош Крушчич, Бруно Акрапович и Саша Илич, от румънците Еди Йорданеску и Йоан Андоне като временно „армейците“ бяха водени от бразилеца Даниел Моралес и англичанина Алън Пардю. За последно постоянен треньор извън Балканите бе италианецът Луиджи Симони през 2001 година, а малко по-рано бе сънародникът му Енрико Катуци.