След изминалия 35-и кръг на А група Лудогорец официално бе награден с шампионската купа. Разградчани се коронясаха за пети пореден път, но празненствата им бяха леко помрачени от Берое, който ги победи. Може би и това бе един от основните акценти в изминалия кръг, който предложи и още любопитни моменти.

Така в битката за оцеляване Пирин се спаси и след успеха над Монтана, прати тима от едноименния град на бараж, а новият наставник на Левски Люпко Петрович започна със загуба от Славия при повторния си дебют. Битката за 4-о място, което ще отвори път към Европа само при успех на ЦСКА във финала за Купата срещу Монтана, продължава да бъде все така настървена. Двамата претенденти – Славия и Локомотив Пловид не допуснаха грешни стъпки и всичко ще се реши в предстоящия 36-и финален кръг.

Ето и подробности за всички четири срещи:


Лудогорец - Берое 0:2

Лудогорец вдигна титлата в А група, но след загуба от Берое в мача от 35-я кръг на А група. Пред да се отдадат на празненства и с голяма част от резервите си, „орлите“ претърпяха поражение с 0:2 от заралии. Същевременно, успехът е изключително ценен за старозагорци, които по този начин се бетонираха на третото място кръг преди края на шампионата и със сигурност ще играят в Лига Европа през следващата кампания.

Лудогорец ликува с петата

Георги Дерменджиев: Един добър, добър сезон

Петричев: Тази титла е най-сладка от всички

Дяков: В Европа трябва да достигнем минимум плейоф

Президентът на Лудогорец: Изведохме отбора там, където му е мястото

Липенски: Най-голямото удовлетворение е, че Берое е трети

Ахмед: Дойдохме за трите точки и заслужено спечелихме

Преди последния мач за сезон 2015/16 Лудогорец има 70 точки на върха, а Берое е трети с 50.

Играч на мача: Еним Ахмед


Левски - Славия 0:1

В другия мач от програмата Славия победи с 1:0 Левски в последната минута на редовното време на най-старото столично дерби на стадион „Георги Аспарухов“ при повторния дебют на Люпко Петрович начело на „сините“. Точен за славистите бе Борислав Балджийски. С този успех тимът от Овча Купел съхрани надежди за класиране за Европа, при положение, че не бъдат изместени от четвъртото място от Локомотив Пловдив и при успех на ЦСКА във финала за Купата срещу Монтана.

Люпко: Има да поработим, но видях желание и сърце

Тарханов: Изстрадан успех

Левски прибра набързо среброто

Йоргачевич: Загубихме по неумен начин, трагедия е да паднем тук

Героят за Славия: ЦСКА не ги понасям, на финала съм за Монтана

Левски е втори в класирането с 56 точки, а Славия заема четвъртата позиция с десет по-малко (46).

Играч на мача: Боян Йоргачевич


Локомотив Пловдив - Черно море 2:1

Другият претендент за четвъртото място в таблицата Локомотив Пловдив продължи битката стремглаво след успех с 2:1 над Черно море си у дома. Мартин Камбуров и Дани Кики бяха точни за „смърфовете“, а капитанът на „моряците“ - Георги Илиев реализира единственият гол за варненци.

Камбуров пожела успех на Берое и Славия, клъвна леко „белите“ 

Илиан Илиев упрекна Левски и Лудогорец в липса на феърплей

Никола Спасов: Доста отчайващи бяхме през пролетта

Възпитаниците на Илиан Илиев имат 46 точки, колко Славия, но са пети, заради по-лоши показатели. „Морето“ е 6-о място с 38 пункта.

Играч на мача: Мартин Камбуров


Монтана - Пирин 0:1

В битката за оцеляване Пирин победи Монтана на стадион „Огоста“ и така си осигури оставането и през следващия сезон в елита. Момчетата на Наджи Шенсой се наложиха с 1:0 с попадение на Даниел Генов. Тимът, воден от Емил Велев пък ще играе бараж за оставане в първия ни ешелон.

Монтана е 9-и с 21 точки, а Пирин е 8-и с 26.

Емил Велев: Във футбола има победи и загуби

Шенсой сравни Монтана с магаре

Красимир Костов: Изпълнихме целта си

Играч на мача: Красимир Костов