Новият старши треньор на Левски Люпко Петрович поздрави Славия за успеха над неговия тим с 1:0 в 35-ия предпоследен кръг на А група. Сръбският специалист отчете, че тимът му е загубил главно заради недобрата си тактическа дисицплина, която е позволила контраатаката за гола на Борислав Балджийски в края.

„Ще направим всичко възможно да се вдигнем и да се оттърсим от тази година, която изкарахме. Мисля, че трябва да сме по-доволни от нашето второ полувреме. Имахме много повече положения от Славия. Накрая може би не ни стигна тактическа дисциплина. Славия имаше две контраатаки и стигна до 2 стопроцентови положения за гол. При втората от тях вкараха малко преди да свърши двубоя“, коментира Петрович.

„Славия игра супер, игра дисциплинирано и изчака шанса си. Ние трябва да поработим още по нашата тактика. Не може да играем само напред. Футболът е игра в две фази – атака и защита. Който играе по-добре в защита, той побеждава. Това важи и за футбола, и за баскетбола. Видях и добри неща, имаме играчи, които показаха желание и сърце за победа“, допълни Петрович.

Според него, голяма част от играчите му вече мислят за ваканцията си и това също е повлияло на представянето им в този мач. 

"За играчите на Левски сезонът завърши, но скорост имаше на терена. Футболистите искаха да играят футбол, успехът им беше в главата. Но доста играчи вече бяха на път за почивка, затова играхме много лошо", сподели Петрович, след което даде оценка на представянето на противника в последните минути. 

"Играхме и добре, имахме много положения. Славия имаше четири удара на контраатака. Имаха корнер, никой не се върна. Играхме недисциплинирано в края и допуснахме загубата. Мисля, че мачът трябваше да завърши наравно. Но главите на футболистите вече са на път." 

"Видях доста хубави и доста лоши неща. Първи мач след който се знае кой е шампион, кой е втори, няма за какво да се играе. Много трябва да се работи, доста смени трябват и трябва да се доведат играчи", сподели още Петрович, след което отговори и на въпрос за селекцията на отбора.  

"Не искам сега да говоря какво искам като селекция. Нека доведем футболистите, които ни трябва, търсим ги", сподели още Петрович пред Diema Sport, след което говори за очакванията си за представянето на тима през новия сезон.

"Аз съм оптимист, може и да не приключихме добре, но показахме и добри неща, но очаквам  добър край. Ще видя с какво разполагам, с какво не разполагам около състава. Видя се, че има доста добри футболисти, но има и някои, които днес само се разхождаха", сподели Петрович.