Само 2 седмици след вълнуващия финал на UEFA EURO 2016, Нова Броудкастинг Груп удължава футболното лято в ефира на DIEMA, DIEMA SPORT и DIEMA SPORT2 на 29 юли със старта на Първа професионална лига. Мачовете ще се излъчват и в онлайн платформата Gong Play, така че феновете на футбола в страната и чужбина ще имат възможността да проследят двубоите и онлайн. Обновена специализирана секция, посветена на Първа професионална лига, подготвя и спортният сайт Gong.bg.

Новото име, новият формат и обещанието за още по-качествена инфраструктура и стабилно финансово състояние на клубовете дават надежда за възраждане на българския футбол. За Нова Броудкастинг Груп е чест, че може да участва в този процес като официален медиен партньор, предлагащ на зрителите и потребителите всеки мач в директно предаване, опакован с вълнуваща студийна програма.

„Българският футболен фен копнее за възможността да подкрепя любимия отбор не само пред екрана, но и на стадиона, а новият формат и стриктните изисквания са шанс за рестарт на българския професионален футбол. Радваме се, че любителите на българския футбол ще могат да споделят тези емоции и пред телевизионния екран. А ние ще продължим да инвестираме в професионалните нововъведения и при отразяването на родното първенство, за да направим това изживяване още по-пълноценно“, каза Веселин Василев, директор на отдел "Спорт" на Нова Броудкастинг Груп.

Новото начало започва с двубой на дебютантите в професионалната лига - Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик (Бургас), които ще открият първенството в Пловдив на 29 юли от 19.00 ч. Съставът от Горна Оряховица ще посрещне съперниците си в "града на тепетата", тъй като стадионът им е в ремонт, за да отговори на изискванията на БФС. Мачът ще се излъчва директно по DIEMA, както и в онлайн платформата Gong Play.

Само два часа по-късно - в 21.15 ч., по DIEMA SPORT2 и в Gong Play ще видим завръщането и на ЦСКА сред професионалистите в столично дерби със Славия на стадион „Българска армия“. „Белите” пък ще ползват националния стадион "Васил Левски" при домакински мачове, докато приключат ремонтните дейности на стадиона в квартал „Овча Купел“.

Футболно лято 2016 в ефира на Нова Броудкастинг Груп продължава с мачовете от Първа професионална лига и най-доброто от българския футбол. След срещите от подготвителната кампания за новия сезон на Лудогорец и ЦСКА София и мачовете на Лудогорец, Берое и Славия в квалификациите на Шампионската Лига и Лига Европа, феновете на футбола ще станат свидетели на още вълнуващи двубои от родното първенство само в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

 

 

 

Програмата по  дни и часове, утвърдена от Спортно-техническата комисия на БФС за I кръг:

 

І кръг

29.07 /петък/

Локомотив“ (ГО)

Нефтохимик“ (Бс)

19.00

DIEMA

29.07 /петък/

ЦСКА – София

Славия“

21.15

DIEMA SPORT2

30.07 /събота/

Ботев“ (Пд)

Локомотив“ (Пд)

19.00

DIEMA SPORT

30.07 /събота/

Дунав“

Верея“

21.15

DIEMA SPORT

31.07 /неделя/

Левски“

Монтана“

19.00

DIEMA SPORT2

31.07 /неделя/

Пирин“ (Бл)

Черно море“

21.15

DIEMA SPORT2

Допълнително насрочване заради участието на отборите в евро турнирите на УЕФА

Берое“

 „Лудогорец“