Нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров заяви след успеха над Черно море с 2:1 в мача от 35-я кръг на А група, че желае успех на Берое и Славия в Лига Европа. Острието на „смърфовете“ каза, че първенството вече е решение и той, и колегите му нямат шансове за класиране за европейската сцена, въпреки че имат равен точков актив с „белите“ (46) кръг преди края.

Камбуров пожела на два пъти всичко най-хубаво на най-стария столичен тим и по-добро представяне от онова, което записаха срещу Лудогорец (бел. Ред. Славия загуби с 0:5).

„Мисля, че се получи добър мач, въпреки тежкото време – беше много топло. В предишните срещи играхме на дъжд, а сега изведнъж доста се промениха температурите. Стана интересен мач, с доста положения. Имаше и много фенове, а ние ги зарадвахме с една победа“, започна Камбуров.

Запитан за шансовете на Локомотив да играе в Лига Европа, нападателят каза: „Искам да честитя на Берое и Славия участието в европейките клубни турнири и дано Славия се представи по-добре от това, което стана на мача с Лудогорец. Това е, мога да им пожелая успех. Първенството вече е ясно и сега излизаме в почивка“.

„Сигурен съм, че в срещите между Лудогорец и Берое и Левски – Славия е имало феърплей. На Лудогорец просто му отсъстваха повечето основни играчи, Левски са играли, доколкото чух - до последно са търсили успеха и са им отменили гол. Славия са вкарали в последната минута. Пожелавам успех на Славия в Европа и да се представят по-добре от мача с Лудогорец“, добави Камбуров.

„При положение, че бяхме сред изпадащите, а сега бяхме сред претендентите за Лига Европа, мисля, че показахме израстване, но беше закъсняло и затова накрая не ни достигна малко. Изпуснахме в началото доста кръгове и може би закономерно завършваме в средата на таблицата“.

„Разбрал съм се с господин Крушарки, ще подпиша за още две години с Локомотив“.

„За какво ще се борим през следващия сезон ще каже старши треньорът. Но целите трябва да са по-различни от тази година“, завърши Камбуров.