Наставникът на Нефтохимик Димчо Ненов призна в специално интервю пред Дарик радио, че отборът му не е на 100% готов за новия сезон в Първа професионална лига. Специалистът обаче отсече, че няма кой да чака „шейховете“ и добави, че се надява покрай по-опитните, по-младите да натрупат опит.

„Със сигурност няма да сме на 100% готови за шампионата, тъй като през миналата година ние играехме в по-ниското ниво на първенството. Бяхме с коренно различен отбор, привлякохме хора и все още сме в процес на подобряване на селекцията ни. И със сигурност това, което ще ни липсва е времето. Но няма кой да ни чака“, започна Ненов.

„Не сме спрели да работим и това, което сме планирали, трябва да го изпълняваме. Първенството чука на вратата ни и няма минутка време. Бяха привлечени хора, които мога да играя на ниво А група“.

„По принцип Бургас заслужа да има отбор в първото ниво на футбола. Много се надявам, че хората, които обичат Нефтохимик, ще бъдат на стадиона. Тях няма какво да ги призоваваме. Тези хора със сигурност ще са на трибуните. Въпросът е да върнем онези хора, които едно време пълнеха трибуните. Това става с позитивни неща около отбора. Никой не се заблуждава, че това ще стане с призоваване“, добави Ненов.

„Познаваме се Локо ГО. Няма какво да коментирам Ангел Червенков, който е един от добрите специалисти в България. Радващо е, че той се завръща, както и хора като Николай Костов. Надявам се с оглед на селекцията да изглеждаме по коренно различен начин“, каза още Ненов.

„Надявам се играчи като Стоян Колев, Хазуров, да придадат нужния опит, да вдигнат класата. Ние имаме немалко момчета с добър потенциал. Нека покрай тях да се развиват и те. Нужен е опит, не става само с млади. В А група нивото е по-различно. Ще трябва време за адаптация“, каза още Ненов.