Отборът на Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава си загуби от Ню Орлиънс Пеликанс с 117:127 в четвъртфинал от новосъздадения турнир на НБА - "In-Season". Българинът записа едва 6 минути на паркета и се отчете с 2 борби, като извърши и две нарушения.

БТА
16 снимки

Александър Везенков се появи за първи път в игра при оставащи пет минути от първата четвърт. Само две минути след това обаче той отново седна на пейката. Той отново се завърна на паркета 50 секунди преди края на първата част, която беше много резултатна. Ню Орлиънс Пеликанс успя да скъси изоставането си с 15 точки и влезе във втората четвърт само с точка пасив при - 35:36.

Везенков започна и през втората четвърт, но при повече от осем минути на часовника, той излезе от игра и не се появи до края на полувремето. Сакраменто не само изпусна преднината си, а и изостана сериозно през втората четвърт. "Кралете" успяха да намалят пасива си от 13 точки на 8 в края.

Ню Орлиънс Пеликанс имаше двуцифрена преднина през голяма част от третата четвърт. Везенков така и не се появи в игра през нея, а в крайна сметка с 9 точки пасив Сакраменто Кингс влезе в последната четвърт. В нея "кралете" не намериха отговор на Пеликанс и така отпаднаха от "In-Season" турнира.

Големият герой за гостите бе Брендън Инграм с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции. Ди'Аарън Фокс от състава на "кралете" също стигна 30 точки, а Сабонис се отчете с "трипъл-дабъл"  - 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, но това не бе достатъчно.

Първа четвърт (36:35):

Сакраменто направи летящ старт и за 4 минути натрупа двуцифрен аванс, а наставникът на Ню Орлиънс Уили Грийн трябваше да взима ранен таймаут. Кийгън Мъри и Кевин Хъртър поведоха домакините, а Домантас Сабонис раздаде няколко перфектни асистенции. 

Везенков се появи в игра в средата на първата четвърт и направи нарушение, което прати на наказателната линия Брендън Инграм. Пеликанс влезе в добра серия и намали изоставането си от 15 точки, което предизвика Майк Браун да вземе таймаут този път. И така след по-малко от три минути на паркета, Везенков седна отново на пейката.

Ди'Аарън Фокс отново увеличи аванса на Сакраменто с тройка, но Брендън Инграм отговори светкавично с тройка на свой ред за - 28:35. Везенков отново се появи в игра 50 секунди преди края на първата част при само пет точки разлика в полза на "кралете". След страхотната серия на Пеликанс, гостите приключиха тази част само с точка изоставане при 35:36.

Втора четвърт (25:34):

Александър Везенков започна втората четвърт, като в началото ѝ направи второто си нарушение в мача. Хосе Алварадо осъществи обрата с тройка и Пеликанс поведе с 39:37. Десетина минута преди края Везенков се отчете с борба в подкошието на Пеликанс, след което опита да добави, но бе притиснат от двама и загуби топката. Той поиска нарушение, но такова нямаше според съдиите. Сабонис се завърна на паркета за Сакраменто и вкара през сънародника си Валанчунас, който след това също добави две точки към актива си от наказателната линия.

Везенков отново седна на пейката при малко повече от осем минути оставащи от втората четвърт. Сабонис се превърна бързо в най-резултатния за "кралете" с 10-ата си точка, като той намали пасива на тима си. След това обаче Брендън Инграм се отличи с чудесна тройка, а точен за три точки бе и МакКалъм веднага след него, което даде преднина от 7 точки на отбора от Ню Орлиънс - 50:43. Майк Браун поиска нов таймаут.

Пет минути и половина преди края на втората четвърт напрежението се покачи, след като Трей Лайлс се сбута с Валанчунас, а след това дори посегна с ръка към противникът. Той се обърна и влезе в словесна разправия с канадеца. След преразглеждане Лайлс получи само техническо нарушение. Домантас Сабонис влезе в ритъм в последните минути и се отличи с няколко точки и борби, а Малик Монк вкара тройка със сирената, правейки разликата само 8 точки - 61:69.

Трета четвърт (30:31):

Ню Орлиънс Пеликанс дръпна с 15 точки след няколко тройки в началото на третата част. Домакините влязоха в серия от 7 безответни точки и поведени от Сабонис те слязоха на разлика под 10 точки. След това обаче Кевин Хъртър пропусна на два пъти от тройката. Брендън Инграм покачи на 12 точки преднина за Пеликанс. Кион Елис бе точен от двата си наказателни изстрела, за да отново намали изоставането на Сакраменто.

Тройка на Кийгън Мъри направи разликата едноцифрена, а след това Елис също бе точен от тройката, за да намали на 6 пасива на домакините. Това предизвика треньора на Ню Орлиънс Пеликанс да поиска таймаут. В последните мигове на третата част Сакраменто пропусна на няколко пъти и позволи на Пеликанс отново да дръпне с 9 точки - 91:100.

Последна четвърт (26:27):

Решителната част отново започна с пропуск от тройката за Сакраменто Кингс. Трей Лайлс пропусна. Малик Монк обаче бе точен с тройка, като преди това вкара още две точки и направи разликата само 5 точки. При 6 точки пасив за Сакраменто Кийгън Мъри пропусна да реализира от тройката и да доближи "кралете" само на три точки от гостуващия тим. След това Пеликанс отново увеличи на 8 точки аванс и Майк Браун поиска таймаут.

Пет минути преди края Трей Мърфи бе точен от тройката, за да направи преднината на Пеликанс отново двуцифрена - 11 точки при 116:105. Ситуацията за "кралете" се влоши и след няколко пропуска разликата стана дори 13 точки при 3 минути до края на срещата. 

В последните минути баскетболистите на Майк Браун продължиха с пропуските, те така и не успяха да се доближат отново до Ню Орлиънс Пеликанс, който спечели трети мач срещу Сакраменто през сезона. Александър Везенков така и не се появи в игра през второто полувреме.