Отборите на Лос Анджелис Лейкърс и Индиана Пейсърс ще се изправят един срещу друг във финала на дебютното издание на In-Season турнира в НБА, след като спечелиха полуфиналите срещи от финалната четворка, която се провежда в Лас Вегас.

В полуфинала на Запад Лейкърс разбиха Ню Орлийнс Пеликанс със 133:89, водени от ветерана Леброн Джеймс, който реализира 30 точки, 8 асистенции и 5 борби при 75 процента успеваемост на стрелбата (3/3 от тройката). Центърът Антъни Дейвис се отчете със солиден дабъл-дабъл - 16 точки, 15 борби и 5 асистенции, а Остин Рийвс се включи със 17 точки от пейката. Пеликанс нямаха ден в атака, като най-резултатен бе Трей Мърфи с 14 точки.

На Изток намиращият се в страхотна форма Тайрийз Халибъртън изведе Индиана до победа над Милуоки Бъкс със 128:119. Гардът записа 27 точки, 15 асистенции и 7 борби при нито една загубена топка и бе в основната на обрата в последната четвърти, която Пейсърс започнаха с 3 точки пасив, но завършиха с 9 точки преднина.

Финалът на турнира ще се играе в събота срещу неделя, а всеки от играчите на шампиона ще прибере по половин милион долара