Първият по рода NBA In-Season Tournament вече започна и предложи много емоции, драма и зрелищни срещи. Почти всички от 30-те отбора вече изиграха първите си мачове в груповата фаза на турнира. 


Класирането до момента може да видите тук


Българският баскетболист Александър Везенков също започна участието си заедно със Сакраменто, като отборът му спечели срещу Оклахома Сити Тъндър. 

"Вълнувам се, че съм част от НБА и мога да участвам в нещо ново като това. Говорихме с момчетата специално за тези срещи, обрънахме внимание и на точковата разлика, която е важна", сподели треньорът на Кингс Майк Браун.

Съотборникът на Везенков - Кийгън Мъри, също е въодушевен и споделя, че още от началото на сезона при него има чувство на важните плейофи.

Как обаче реагираха другите големи звезди в НБА на първото издание на In-Season Tournament?

"Всеки мач е от значение, особено в турнира. Трябва да спечелиш всяка игра", коментира Лука Дончич. За нещастие на словенеца неговият отбор тръгна със загуба от Йокич и Денвър Нъгетс.

"Чувството е страхотно, има и голяма награда, определено ще се пробваме за нея", сподели ЛеБрон Джеймс, който си постави за цел спечелването на турнира.

Стеф Къри също даде оценка на началото на сезона: "Мисля, че всички се опитват да започнат добре годината с резултати в In-Season турнира. Промяната на корта и други неща определено помогнаха"