Новият гард на Левски Джарет Хауъл бе в основата на победата на „сините” като гост на Лукойл Академик, за първи път от 11 мача насам. Плеймейкърът сподели, че се чувства отлично в България, благодарение на новите си съотборници, които са го накарали да се впише бързо в тима. Той определи родното първенство като доста силно, след годините, прекарани в Румъния, и призна, че се надява спечеленото самочувствие от победата над Лукойл да донесе много активи на Левски.

„Чувствам се добре, целият отбор много се радва на победата, тъй като побеждава за първи път от над две години. Добра победа за нас,” заяви Хауъл за Гонг, сочейки с усмивка своя съотборник Аарън Харпър, който според него бе един от най-щастливите от победата.

- Знаеше ли колко е важен този мач преди него?

- Да, знаех, че е важен. Но мисля, че за мен бе добре, че съм нов тук. Знаех, че Лукойл има много победи срещу нас, но ми помогна, че излизам за първи път срещу тях, и нямаше напрежение. Излязох, все едно играя срещу много добър отбор, и както всеки друг път, се опитах да победя.

- Откакто си тук, само биете, очакваш ли така да продължава?

- Разбира се, очаквам да побеждаваме. Левски побеждаваше и без мен, аз вече казах на момчетата, че се надявам да мога да добавя нещо към това, което вече са изградили. Тази победа е стъпка в правилната посока за нас. Дава ни самочувствие, защото знаем, че с хода на първенството, можем да дойдем тук и да ги бием. Наистина е добре за нас.

- Тук си от няколко седмици, как се чувстваш, приспособи ли се вече?

- Да, мисля че пасвам на отбора. Момчетата ме приеха с отворени обятия. Американците, Харпър, Джъстин, и особено Маркъс, ми помогнаха много, за да се почувствам удобно, да науча системата, да се ориентирам в града и т.н. Всички се отнасят много добре с мен.

- Играл си в Румъния, как би сравнил нещата там с България?

- Лукойл и Левски са два много добри отбора, които биха били със сигурност и в челото в Румъния. Лигата е подобна, но тук се играе с повече физика. Това е добре за мен, защото повече пасва на моя стил, харесва ми. Тук има и други добри отбори, не съм играл още срещу всички, но тези, срещу които играх, имаха много добри състезатели, и българските играчи също са много добри.

- Другата седмица имате мач от Балканската лига, важно гостуване на Апоел Тел Авив, какво очакваш да се случи там?

- Очаквам да направим това, което сторихме срещу Лукойл. Да отидем там, да се борим, и да измъкнем победата. Това искаме да направим. Знаем, че ако успеем, ще сме в добра позиция да се класираме директно за Финалната четворка. Така че, сме наясно с важността на мача, и отиваме да победим.

- Победихте Лукойл сега, но това е един мач от редовния сезон, а ви предстоят още доста срещи с тях. Как видя отбора им, и как би оценил играчите, които имат?

- Аз вече познавах доста от играчите. Познавам Шундов, с Андре Оуенс сме от едно братство в Тексас. А Брандън Хийт съм го гледал цял живот. Те са много добри баскетболисти, така че следващия път, всички следващи пъти, няма да ни е никак лесно. Те ще са подготвени за предизвикателството, както бяха и сега. Ние просто играхме по-добре. И ние ще сме готови, знаем, че всеки ден е битка. Всеки мач сме готови за битка. Сега се надявам, че с тази победа, ще си повярваме, и всеки път, когато играем срещу тях, можем да ги победим.