Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски говори след загубата със 78:82 от Спартак Плевен у дома. Срещата беше от 26-ия кръг на Първата шестица в НБЛ. 

“Обективно, Спартак е по-добрият отбор - по-класен и с по-дълга ротация. Тяхната победа е и заслужена, и нормална. Въпреки това за пореден мач успяваме да направим оспорвана игра и да го докараме до резултат, при който всичко е възможно. Там се стига до прибързани стрелби и лоши защити. През цялото време виках “контрол, контрол”, но те не го направиха. Допуснахме да водят по няколко причини - започваме да пазим здраво доста късно. Допуснахме грешки, от които получихме лесни контраатаки. Не успяхме да се справим под коша, най-вече с Талиб Занна. Това са нещата, но пак казвам - няма да е лесно на нито един отбор, само да сме здрави.

Няма да коментирам съдиите, защото предишният път коментирах и те ме наказаха - това беше най-тежкото наказание даже. Дамян Минков краде топката, изпуска топката, тя отива аут и аз му реагирам на него, а не на съдиите. Да, хванах топката и я ударих в земята - техническо, добре. След това обяснявам това, което на вас обяснявам, след което другият съдия отнякъде… Това на мен ми прилича да се упражняваме върху моето име. Повече няма да коментирам. Позицията ми е такава, че не бива. Нека те да си помислят дали са прави”, заяви Барчовски.

Цялото изказване на треньора на ЦСКА чуйте в прикаченото видео.