Една от звездите на Сърбия Владимир Мицов бе изгонен набързо от селекционера Александър Джорджевич, след като си позволи да репликира наставника.

По време на контролата между сърбите и Нова Зеландия, Мицов хвърлил кърпа към пейката, докато бил заменен. Това вбеси видимо Джорджевич, който с жестове показа на Мицов, че ще бъде санкциониран.

След двубоя, загубен от Сърбия, Саша Джорджевич освободи директно Владимир Мицов, без много-много обяснения.

Капитанът Ненад Кръстич само заяви, че новината им е била съобщена в съблекалнята.

Владимир Мицов от своя страна обясни за "Мондо", че няма представа как нещо толкова малко може да разгневи Джорджевич, и че не е направил нищо лошо.

"Имах огромно желание да играя за националния отбор на Световното. Дори играх с лекарска забрана известно време. Но нищо, пожелавам успех на момчетата," заяви философски Мицов.

"Не знам какво му стана, за да хвърли по този начин кърпата... Това е националният отбор на Сърбия, и екипът е по-голям от него, не може да имаме страхливци в отбора. Няма какво друго да обяснявам. Всеки в националния отбор трябва да уважава екипа. Това е неприемливо. Не ме интересува какво мисли той," каза Джорджевич. "Що се отнася до мен, кариерата му в националния отбор приключи. Няма да си променя решението."