Звездата на сръбския национален отбор Богдан Богданович заяви, че е останал недоволен, след като страната му приключи на второ място в Световното първенство по баскетбол. Тимът на Германия се справи с "плавите" с 83:77 в "Mall of Asia Arena" в Манила, като това донесе втори сребърен медал от Мондиал в кариерата на гарда на Атланта Хоукс, който вече има един от 2014 година, когато западната ни съседка изгуби с 92:129 на финала от САЩ. Днес той пък отбеляза 17 точки.

"Вече съм бил втори. Ще се радвам да взема и златото. Да бяхме завършили турнира с победа. За съжаление, понякога късметът не е на наша страна. Пропуснахме няколко стрелби и няколко положения. Това е баскетболът. Просто съм щастлив и горд с тези момчета. От първия ден никой не ни вярваше. Работихме усилено и постигнахме много.

Германците имат опит. Изграждат този отбор с години. Гледал съм ги. Познавам много момчета от състава. Наистина поздравления за тях. Те са труден противник. Спечелиха всеки един мач в този турнир. Побеждават трудни отбори от самото начало. Заслужиха си го честно", сподели Богданович.