Германия победи Латвия с 81:79 и се класира на полуфиналите на Световното първенство по баскетбол. Двата отбора изиграха много интересен мач в Манила, който се реши в последните секунди. 

Латвийците започнаха много добре срещата и поведоха с 13:3. До края на първата четвърт възпитаниците на Гордън Хърбърт намалиха пасива си до три точки, а в началото на втория период поведоха. Полувремето дойде при 36:34 в полза на Германия.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

В третата четвърт срещата продължи да бъде равностойна, като нито един отбор не успя да се откъсне с разлика. След 30 минути игра германците водеха с 62:59. Последната част започна вихрено за Германия, който поведе със 74:60. В края на мача Латвия достигна съперника си след серия от 8:0. В последната атака Давис Бертанс стреля от далечна дистанция за победата, но пропусна.

Най-резултатен за Германия беше Франц Вагнер, който се завърна след контузия, с 16 точки и 8 борби. Андреас Обст вкара 13 точки, а Моритц Вагнер вкара още 12 точки. Слаб мач изигра звездата на германците Денис Шрьодер. Гардът беше далеч от показателите си и вкара 9 точки.

За Латвия Артурс Жагарс вкара 24 точки, докато Давис Бертанс добави 20 точки.

Германия, който е единственият отбор без загуба на турнира до момента, ще спори със САЩ за място на финала.