Сръбският баскетболен национал Бориша Симанич, който в момента е в болница, е загубил единия си бъбрек след удара с лакът, който получи в мача срещу Южен Судан на Световното първенство за мъже в Япония, Индонезия и Филипините. Той претърпя операция след срещата на 30 август, но заради усложнения се е наложило отстраняването на увредения бъбрек.

"Сръбският национал Бориша Симанич, който е настанен в болница "Медицински център Макати" в Манила заради контузия, получена на мача от третия кръг на груповата фаза, претърпя нова операция вчера", съобщиха от баскетболната централа на Сърбия, цитирани от специализираното eurohoops.net.

След първата операция в нощта между 30 и 31 август лекарите следели постоперативното му възстановяване и са решили, че заради настъпилите усложнения се налага нова хурургическа интервенция.

По повод втората операция и състоянието на Симанич, лекарят на сръбския национален отбор д-р Драган Радованович заяви: "Заради появата на усложнения на увредения бъбрек в постоперативния период, Бориша Симанич беше опериран отново на 3 септември. Наложи се целият бъбрек да бъде отстранен хирургично. Очакваме и желаем след тази операция постоперативният процес да протече безпроблемно."