Отборът на Канада отстрани световния и европейски шампион Испания и се класира за четвъртфиналите. Канадците постигнаха успех с 88:85 (21:21, 17:27, 23:25, 27:12) в последна среща от група L в Джакарта след страхотна четвърта част. Така те оглавиха подреждането с четири успеха от пет мача и ще се изправят срещу Словения на четвъртфиналите, а вторият Латвия ще играе с Германия. Испания и Бразилия финишират с баланс 3-2 съответно на трето и четвърто място.

Испанците дръпнаха с 48:38 на почивката след по-добра втора четвърт. Последва много оспорвано второ полувреме, в което Испания държеше водачеството до минута и 19 секунди преди края, когато Дилън Брукс изравни за 80:80 след точна стрелба от далечна дистанция. Шей Гилджъс-Алекзандър отбеляза кош и два наказателни удара за аванс от 4 в полза на Канада и до голяма степен реши изхода от мача, той като Испания не успя да стигне до обрат в последните секунди.

Гилджъс-Алекзандър допринесе с 30 точки, 4 борби и 7 асистенции за победата, а за испанския тим Уили Ернангомес отбеляза 25 точки и овладя 6 борби.

С достигането си до четвъртфиналите Канада се присъедини към САЩ и си осигури квота за Олимпийските игри в Париж догодина, като двата най-предно класирани отбора от зона Америка. Испания пък ще пропусне четвъртфиналите на световно първенство за първи път от 1994 година.