Във връзка с изнесена в медиите невярна и подвеждаща информация от Сдружение „Тенис клуб 15-40” и „Тридесет-четиридесет” ООД за „неправомерни” действия по повод освобождаване на използван от посочените лица имот, представляващ тенис комплекс, част от СК „Академик” – гр. София, ръководството на „Академика 2011” ЕАД заявява:

Посочените лица никога не са имали сключени договори с „Академика 2011” ЕАД. Същите никога не са заплащали наеми на „Академика 2011” ЕАД  за ползване на тенис кортове. Обръщаме внимание, че за времето на ползване на имота в периода 2003-2013г. не са извършвани инвестиции, няма и представени доказателства за такива.

През посочения период тенис кортовете в СК „Академик” са били предоставени за безвъзмездно ползване на частната фирма „Спорт елит 1” ООД, като по този начин на дружеството и на държавата са нанесени значителни вреди!!! Договорът е изтекъл през месец април 2013г., но и към настоящия момент същият не е освободен от ползвателите.
„Академика 2011” ЕАД предявява съдебни претенции за нанесени вреди срещу ползвателите и виновните длъжностни лица. 

В СК „Академик” беше въведен ред – беше ограничен нерегламентирания достъп, бяха поставени бариери на пешеходните алеи, бяха предприети действия за навременно събиране на дължимите наеми. Важно е да се подчертае, че настоящото ръководство на „Академика 2011” ЕАД предприе действия, целящи прекратяване на крайно неизгодното положение, като в резултат на това за 6 месеца СК „Академик”, който натрупваше постоянна загуба, реализира печалба в размер, надхвърлящ 100 000лв. 

Едва когато Съветът на директорите на „Академика 2011” ЕАД приложи стриктно закона с цялата му строгост, се появиха господа, които предявиха претенции и оспориха законосъобразните ни действия. Има основание да се безпокоим, че нерегламентираните отношения са причина за недобрите финансови резултати в миналото. Недопустимо е държавното дружество да не получава никакъв приход от един апетитен имот, докато в същото време частна фирма реализира значителни приходи от същия.

 В заключение ръководството на „Академика 2011” ЕАД заявява, че е недостойно обществеността да се подвежда в нечий частен интерес и да се отправят неоснователни обвинения към политиката на дружеството по спазване на закона и въвеждане на прозрачни управленски практики.