Държавното дружество Академика 2011 ЕАД, чиито принципал е Министерството на младежта и спорта, е на път да изгони над 100 бъдещи тенисисти от кортовете на спортен комплекс Академик, на които тренират в продължение на вече 7 години. Затова алармираха пред Гонг с открито писмо от Тенис клуб 15-40.

Председателят на клуба Камен Дееничин информира освен медиите, Спортното министерство и Българската федерация по тенис, че ползвателите на кортовете до стадион Академик са заплашени в рамките на по-малко от 24 часа да напуснат терените и то с адресирано до тях писмо вчера следобед.

От Тенис клуб 15-40 разкриват, че са били изрядни платци, като допълват, че базата е била ползвана по силата на договор за наем. Във връзка с това, от страна на Тенис клуб 15-40 са направени редица инвестиции и подобрения на кортовете на спортен клуб Академик, които ако не се стигне до консенсусно решение ще трябва да бъдат покрити от държавата.

Дееничин сподели пред Гонг, че тази сутрин тази сутрин никой от държавното дружество Академика не е пристигнал на кортовете, въпреки писмото от вчерашния ден. Самият той се надява на скорошна благоприятно развитие на ситуацията и постигане на нова договореност между двете страни, за да продължи тренировъчния процес на децата.