Медиите в Италия разкриха думите, с които Грациано Пеле се обърна снощи към селекционера на Италия Джампиеро Вентура при смяната си в световната квалификация срещу Испания (1:1).

Инцидентът се случи през второто полувреме, а при излизането си от терена бившият играч на Саутхемптън отказа да стисне подадената ръка на Вентура. Това обаче не е било единственото, като Пеле в яда си нарекъл опитния специалист „л**но“.

Резултатът от действията му вече е ясен – таранът беше изключен от състава на „скуадра адзура“, като със сигурност участието му по-нататък в квалификационния цикъл по пътя към Мондиал 2018 остава под въпрос.

Самият Пеле се разкая публично за действията си, но явно това не беше достатъчно, за да умилостиви Вентура. „О, да! За съжаление отново се държах по неприличен начин, особено с треньора, а впоследствие и с колегите си, които винаги са ми демонстрирали важни ценности като група, от която всички бяхме част. Това бе сериозна грешка и приемам последствията. Извинявам се на всички от дъното на сърцето си“, написа Пеле в социалните мрежи.