Старши треньорът на Италия Джанпиетро Вентура заяви, че домакинството равенство срещу Испания не е лош резултат.

Двата тима завършиха 1:1 в Торино в среща от група G на световните квалификации по футбол.

"Мисля, че постигнахме нелош резултат, отчитайки състоянието на Испания, а също и нашите кадрови проблеми заради контузии. Испания винаги е считан за фаворит, но ние показахме, че такива прогнози нямат значение в подобни срещи.

Допуснахме гол, който беше като наказание за това, че след като отнемахме топката, буквално две секунди по-късно тя отново се оказваше във владение на съперника. Трябваше да мине доста време, за да се приспособим, да започнем да пресираме по-добре испанците, да създадем положения. Знаехме, че те ще контролират повече топката, но като цяло това не им помогна да създадат кой знае какви съществени голови ситуации. Този резултат нищо не решава в нашата група", каза Вентура.

"Сега имаме 48 часа, за да се възстановим напълно (за гостуването на Македония), което няма да бъде лесно. Знаем, че ако дадем всичко от себе си, може да победим всеки. Ако действаме по-интензивно, с повече енергия и желание, винаги ние ще бъдем фаворитите", допълни той.

Нападателят Чиро Имобиле също е доволен от топката.

"В началото играхме доста плахо, не беше лесно да намерим начин на противодействия на тяхното тики-така. Хубавото е, че успяхме да изравним, което беше много важно. Този резултат ще ни даде допълнителна енергия. Беше трудно, съперникът беше много силен. Затова сме щастливи", каза Имобиле. /БТА