Време е за световни квалификации! Октомврийската порция битки от зона Европа започва по просто феноменален начин. Още тази вечер феновете ще могат да се насладят на голямата битка, може би най-голямото дерби в тези квалификации - Италия срещу Испания. 

Този мач е от 21:45 часа тази вечер и всички привърженици на футбола ще могат да го следят директно в ефира на DIEMA SPORT, както и на нашата онлайн-платформа GONG PLAY

А дербито между два от най-силните европейски тимове предвещава да е повече от зрелищна. Тези тимове имат съвсем скорошни сметки за уреждане. По време на Европейското първенство италианците победиха този съперник с 2:0 на 1/8-финалите и му свалиха короната на европейски шампион. По този начин си отмъстиха за загубата на финала на Евро 2012 с 0:4. 

Всъщност, този мач изглежда най-голямата опасност за "скуадра адзура" за край на уникалната серия в квалификационни мачове. "Адзурите" вече 51 мача нямат поражение в двубои за класиране на Европейско или Световно първенство, като последното им поражение е от 6 септември 2006 г. с 1:3 от Франция. 

"Скуадрата" показа леко колебание при новия си селекционер и падна именно от "петлите" в контрола през септември, но след успеха над Израел всички неточности изглеждат изгладени и надеждите на феновете са отборът да покаже страхотното представяне от Европейското първенство. 

В същото време, срещу италианците се изправя доста променен отбор на Испания, в сравнение с Европейското първенство. Доста фигури от шампионата сега не са повикани от новия селекционер Жулен Лопетеги. Сред тях са Педро Родригес, Сеск Фабрегас, Ектор Бейерин, Икер Касияс, Хуанфран и редица други. 

Сега срещу "скуадра адзура" се очаква дебют да направи играчът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера, а сред новите имена са Саул Нигес, Иниго Мартинес и Серхи Роберто. Голямата въпросителна за Лопетеги беше кой да води атаката, като по всичко личи, че това ще е Диего Коста от Челси, който беше загубил доверието на предишния селекционер Висенте дел Боске и сега се пребори с Алваро Мората. 

Но този мач няма да е единственото зрелище в ефира на Нова Броудкастинг Груп тази вечер. Другото дерби е между Австрия и Уелс, което ще върви в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на нашата платформа GONG PLAY. То също е с начален час 21:45, като там със сигурност ще участва голямата звезда на изненадата от Евро 2016 - Гарет Бейл. 

ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ ДНЕШНАТА ПРОГРАМА НА СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ НА ЖИВО НА GONG PLAY. Ето и програмата за днес: 

21:45 часа - Италия - Испания (GONG PLAY и DIEMA SPORT)

21:45 часа - Австрия - Уелс (GONG PLAY и DIEMA SPORT 2)

21:45 часа - Ирландия - Грузия (GONG PLAY)

21:45 часа - Молдова - Сърбия (GONG PLAY)

21:45 часа - Македония - Израел (GONG PLAY)

21:45 часа - Лихтенщайн - Албания (GONG PLAY)

21:45 часа - Исландия - Финландия (GONG PLAY)

21:45 часа - Турция - Украйна (GONG PLAY)

21:45 часа - Косово - Хърватия (GONG PLAY)