Необичайно топлото време за месец декември позволи на строителите да форсират ремонта на стадион „Христо Ботев” във Враца. Очаква се до края на годината да бъдат готови половината от двата сектора – Б-1 и Г-1, чийто фундаменти се изливат в момента.

Изградена е изцяло новата дренажна система, предстои довършването на отводнителната. Готова е и поливната система, която ще се захранва от огромен резервоар с обем от 30 куб.м. За поливане ще се използва не питейна вода, а течността, добивана от собствени сондажи в спортен комплекс „Христо Ботев”. Водата ще достига до терена благодарение на автоматична помпа, което намалява до минимум човешката намеса при поддръжката на бъдещото тревно покритие. Семената за пък него са посадени, а общите работници на стадиона се радват на всеки топъл ден през декември, който ще позволи на тревата да израсте по-бързо.

Работници от фирмата, извършваща грандиозния ремонт на стадион „Христо Ботев”, разкриха, че предстои и „пълна промяна” и за вратите на стадиона, както и за административната сграда. Дограмата в зданието е подменена, сградата е топлоизолирана, а в момента се довършва новата цветна мазилка.

Ремонтът на стадиона във Враца се извършва по проект за 5 000 000 лева, финансиран от спортното министерство. Дейностите са грандиозни и се извършват на 2 етапа, а от ведомството на министър Красен Кралев осъществяват не само пълен мониторинг на ремонта, но и помагат с всичко необходимо на общинската управа във Враца, за да може работата да приключи по-скоро.