Анджело Монтенегро стана третият футболист, който напусна Ботев Враца през зимната пауза. 20-годишният вратар се е разбрал с ръководството на втородивизионния клуб и е разтрогнал едногодишния си договор по взаимно съгласие. Информацията беше потвърдена от изпълнителния директор на врачани Цецко Стефанов.

Монтенегро пристигна в края на месец юли т.г. във Враца с мениджъра Алесандро Мани. В италианската група влязоха още нападателят Федерико Дзини и полузащитникът Алесандро Дел Дженио, като тримата футболисти сключиха договори с Ботев за 1 година.

През есента на настоящата кампания в „Б” група обаче Дзини и Монтенегро не успяха да запишат нито един официален мач с врачани, докато Дел Дженио се появи в няколко от мачовете на тима.

Това е причината, поради която Алесандро Монтенегро е решил да продължи кариерата си в друг клуб. Преди да дойде във Враца, той е играл за „Виареджо” в Лига „Про”, има и мачове в Серия „С”.

20-годишният италианец стана третият футболист, който напуска Ботев през зимната пауза. По-рано това направиха полузащитникът Павел Петков и нападателят Александър Димитров.

В началото на следващата седмица се очаква да има повече яснота около бъдещето на втородивизионния клуб, тъй като полагащите се годишни платени отпуски на играчите изтичат и те трябва да потвърдят пред шефовете си дали остават в Ботев и през пролетта.