След 14-годишна пауза Данаил Милушев се завръща в българския клубен волейбол. Диагоналът ще бъде част от Дунав Русе, като сподели в специално интервю за предаването на DIEMA SPORT 2 – „Златният гейм“, че се надява да успее да предаде опита си на по-младите момчета.

„След толкова години в чужбина, играх в Италия, Испания, Франция, минах и през Турция, Корея и Япония, сметнах, че е крайно време да се завърна в България. Хем да съм по-близо до семейството си, хем да предам и натрупания опит. Подписах в отбор с млади състезатели и има сериозни амбиции да развива волейбола в Русе“, започна Милушев.

„Още преди година-две имах оферта от Лукойл. Но тогава смятах, че съм още млад и можех да играя на високо ниво в силни отбори. Получих травма, не можех да играя. Когато си в чужбина, си наемник. За тях е важно чужденецът да е водеща фигура. В последните две години нещата не се получаваха. Контузиите бяха основна спънка. Връщането ми в България бе и психически нещата да потръгнат. Мисля, че ще съм полезен на младите момчета в Дунав“, добави волейболистът.

„Всички добре знаем причините да правим трансфери в чужбина – финансовата страна. В Европа се предлагат по-добри условия и всички са поблазнени от това. За жалост, в България все още не може да осигуряваме такива условия на състезателите. Всяка държава със силен национален отбор има и силен вътрешен шампионат. Всичко е въпрос на пари. Ако у нас се извадят добри пари, мисля, че повечето състезатели от националния, ще се завърнат. В крайна сметка кариерата на спортистите е по-кратка. На 35 години един вид ставаш пенсионер и оттам насетне пътят е тежък. Едно да си свикнал на един режим и преминаването от другата страна е доста тежко“.

„Годината е била 2004-2005, играех за отбора на Бургас – Лукойл. 2 години играх там, изиграх три финала, нито един не спечелих – купа и два пъти първенство. Отборът на Левски бе много силен тогава – там се състезаваха Тошко Алексиев, Боян Йорданов. Не бяхме тръгнали да правим кариери в чужбина. Бяхме на по 20 години. Отборът на Левски имаше добра сплав от млади и по-опитни и бе хегемон в нашия шампионат. Надявам се тази година нещата да са добри за отбора на Русе. Да възродим отбора. От доста години не е имало отбор в елита и с моето връщане да популяризираме спорта в града“, завърши Милушев.