Тази неделя волейболният Черно море БАСК трябва да стартира в първия кръг на Висшата лига с гостуване в Севлиево на местния Раковски 1964, но варненци не знаят дали въобще ще участват в лигата.

„Тренираме всички, готвим се. В неделя трябва да гостуваме в Севлиево, но все още не знаем дали въобще ще участваме във Висшата лига”, коментира в интервю за Морски Гонг по Дарик радио треньорът на Черно море БАСК Юли Тупанков. Той не скри, че състезателите все още не са картотекирани, а срокът изтича.

„Доколкото аз съм запознат, решението на президента на клуба Краси Илиев за нашето участие е свързано с решение на федерацията ни. Това той може да ви го каже. Ние започнахме подготовката на 25-и август, готвим се пълноценно. Основната част състезатели са си наши. Имаме две момчета от Бургас и едно от Добрич, които изявиха желание да играят при нас. Сега отборът ни е доста по-боеспособен, а и силите във Висшата лига са далеч по-изравнени. Продължавам да готвя момчетата за първия кръг и продължавам да вярвам, че нещата ще се случат. Надеждата умира последна”, каза още Тупанков.