“Подготвяме жалбата си до Европейската волейболна конфедерация CEV за отношението към нас преди и по време на мача от Шампионска лига. Бяхме излъгани за билети, псувани и наплюти. Мислехме дори да прекратим участието си в мача снощи, но супервайзърът, който е висш служител в CEV ни спря заради много сериозните санкции”, сподели пред Гонг от Солун изпълнителният директор на ВК ЦСКА и водач на червените в Шампионската лига Анатолий Денов.

ЦСКА претърпя пето поредно поражение път в Шампионката лига снощи, след 1:3 при гостуването си на Ираклис. Феновете на тима воден от Александър Попов бяха спрени на 5 километра от Солун, а след това и изтласкани към българската граница със сълзотворен газ. Жалбата ще бъде основно за това, че на техническата конференция преди мача с Ираклис на българите са били обещани 100 билета, по-късно домакините са казали, че такива няма да бъдат осигурени, защото местата са разпродадени, а червените фенове дори не са били допуснати до града.

Ето още какво разказа пред Гонг Денов за случилото се преди и по време на мача снощи в Солун:

“Организацията беше под всякаква критика. Толкова години играем в Шампионската лига, такова нещо не съм виждал! През цялото време домакините се държаха арогантно, псуваха отбора, псуваха ЦСКА на гръцки, на края на мача запалиха и три ракети в залата. Предполагам, че това е отразено от супервайзера.

Предишния ден помолихме поне за 100 места в залата, защото ни казаха, че няма да ни дадат наши фенове да влязат в залата. Цената на билетите беше 10 евро и за нея не искаха да отстъпят. През цялото време ни обещаваха 100 билета, а от полицията ни казаха, че не могат да спрат българите и ако имаме ли билети, феновете ще влязат. Обещаха ни билети, не ни дадоха да ги капарираме, но обещанията им останаха голи обещания. Искаха номерата на автобусите с нашите привърженици, не им ги дадохме, за да не ги спрат още на границата. Преди Солун на 5-6 километра спряха нашите фенове и не ги пуснаха въобще да влязат в града.

Въобще проблемите почнаха още от предишния ден. Лъгаха ни. Пред самата зала когато волейболистите ни слязоха от автобуса, имаше гръцки фенове. Почнаха да ни псуват, да ни плюват и храчат, оплюха няколко от нашите момчета. Никаква охрана не се забеляза тогава. Под всякаква критика бе организацията. Държанието бе арогантно, не знам тази зала как е получила лиценз за Шампионска лига.

Сега подготвяме писмо до CEV с всичко това, което сме видели и знаем. Поддържахме връзка с феновете в автобусите. Чудехме се какво да направим и да покажем, че сме заедно с тях. От началото на мача бяхме решили първият им сервис въобще да не поемаме. След това ние не изпълнихме началния си удар във нужното време. Така показахме, че сме съпричастни с привържениците ни. Чудихме се дали за забавим мача. Даже мислихме да спрем участието си! Но супервайзерът, който е един от първите хора в CEV ни посъветва да не го правим, защото наказанията ще бъдат сурови, дори супер сурови.

Отборът колкото може се старае. Имахме даже възможност да изравним за 2:2 гейма, но там според мен и съдията помогна на Ираклис. Момчетата се държаха страхотно. Играха много добре, мъжки! С това, което разполагаме, сме до тук!“