Националният отбор на България за девойки до 18 години допусна първа загуба на европейското първенство по волейбол, което се провежда в Холандия. В мач от третия кръг в група "А" състезателките на треньора Страхил Балов отстъпиха с 0:3 (23:25, 17:25, 20:25) пред Русия.

След като в първите два дни на надпреварата победиха последователно домакина Холандия и силния тим на Турция, днес българките срещнаха трудна задача срещу пределно мобилизирания руски тим, който до момента имаше две загуби. В първия гейм резултатът се движеше в полза на българския тим до второто техническо прекъсване, но след серия от 8:1 точки Русия успя да обърне резултата от 13:16 до 21:17 в своя полза, с което предреши изхода на първата част.

Във втората "Сборная" дори бе по-убедителна, печелейки я на 17 точки.  В третия гейм българките също трудно поддържаха темпото на рускините и макар и да бяха съвсем близо до тях при 20:22, допуснаха три последователни точки, с което и загуба в мача. За българския отбор с най-много точки завърши Александрия Миланова. Тя отбеляза 9. Мария Йорданова прибави 7.

За Русия с по 11 точки най-полезни бяха Юлия Бровкина и Виктория Пушина. В утрешния четвърти ден на надпреварата България среща Италия, като срещата отново е в Арнем от 15:00 часа българско време.