Отговор на въпрос от tomatomov197

Нямам въпрос , само пояснявам : Ако някой напусне първенството след първия полусезон - не може да бъде върнат в А група , случая с Литекс е съвсем различен :) Няма нужда пристратията към Левски да се отразяват чак толкова на тълкуванието на и без това жалкия правилник на БФС :)
Здравейте, Никой не може да бъде върнат в А група, след изхвърляне от нея. Въпросът в случая е със създаването на Висша лига, в която ще бъде поканен изхвърленият от А група отбор на Литекс. И ако това се случи, същото би трябвало да се случи и ако хипотетично се изхвърлят други отбори до края на сезона, ако не са изпаднали по спортни причини. А къде тук се намесва Левски, не знам...

Отговор на въпрос от Джовани Бутачо

Опренов , Заклет Левскар ти зададе въпроси ! Отговори , МОЛЯ ! Не се прави на умрЕла лисица !
Не ми харесва тона ТИ! Елементарното възпитание не позволява подобни обръщения към непознати, нали, Бутачо? И въпреки това смятам да отговоря на този въпрос, но от сега казвам, че директно вече ще трия подобни въпроси с подобен тон! Вече съм си дал мнението по питанията на Заклет Левскар, но щом трябва да съм пунктуален, ето: 1. Литекс според мен ще участва в А група следващия сезон. 2. От това следва, ако и Пирин бъде изхвърлен до края на сезона заради нахлуване на шеф на терена, да бъде върнат през лятото. Иначе БФС ще се покажат като смешници с двоен критерий. 3. Същото като 2. 4. Това е въпрос към Пирин и Монтана. Може би искат честно да решат кой да играе бараж, не мога да знам.

Отговор на въпрос от Заклет Левскар

Здравейте г-н Опренов, Задавам едни и същи въпроси към няколко ваши колеги, защото искам да видя повече от едно мнение: Наскоро г-н Караиванов даде интервю по Диема Спорт (има го и на вашия сайт от 04.05.2016г) в което казва две много интересни неща: Литекс който е изваден МОЖЕ да участва в новия формат, но изпаднал отбор НЕ МОЖЕ да участва. Т.к. има реална заплаха, някой измежду Пирин и Монтана да изпадне, и да няма право да кандидатства за НОВАТА “А” група, въпросите са ми следните: 1. Според вас, в коя група ще участва Литекс през новото първенство? 2. Според вас, в коя група ще участва Пирин през новото първенство, ако някой от директорите(може и да НЕ Е с оранжева грейка) реши да извади отбора по време на мач в оставащите три кръга? 3. Според вас, в коя група ще участва Монтана през новото първенство, ако някой от директорите(може и да НЕ Е с оранжева грейка) реши да извади отбора по време на мач в оставащите три кръга? 4. Защо по дяволите, Пирин и Монтана рискуват да изпаднат, а не си дадат още от сега "почивчица", в очакване на подготовката за "НОВИЯ" формат? Предварително ви благодаря!
Здравейте, Наистина правилото за изхвърлянето на отбор от дивизията при напускане на терена е най-малоумното нещо, сътворено от чиновниците на "Иван Асен" и трябва да бъде махнато от правилника възможно най-скоро. Затова ще ми е изключително интересно, ако този парадокс се случи до края на сезона. Тогава дано на някои им уврат главите, че футболът не се кове в канцелариите.

Отговор на въпрос от doniuli

Добър ден казвам се Юлиан Асенов. Въпросът ми е следният . Времето на недоразумението Стойчо Стоев не изтечели още на финала за купата , и до кога ще се лъжем всички ние феновете и Вие журналистите че този човек най малкото е достоен наставник на ПФК ЛЕВСКИ СОФИЯ.Колкото важни мачове играхме толкова загубихме/мое мнение /по добрение в играта няма или почти не личи вече оправданието за парите не върви . И всички нагови предшественици никой не им е позволявал да оправдават а той не спира това да прави след всеки мач .Може ли да коментирате и неговите думи /Добре че загубихме днес / . Извинявам се че много се че много се развълнувах но любимият ми отбор е бледа сянка на това което трябва да е и според мен вече не може да са виновни само футболистите .
Здравейте, г-н Асенов, Ами надявам се, че вече сте доволен, "недоразумението", както го нарекохте, е отстранено.

Отговор на въпрос от Странджата

Не мислите ли, че аргументът Ви да публикувате едно мение,което не е въпрос, е неуместен, независимо от (или още повече заради)усмивката, с която е изречен. Мнението на г-н Джевизов - нищо, че не е Спас, е достойно да бъде публикувано заради гледната точка към проблемите на българския футбол и затова не смятате ли , че то се нуждае от Ваш по-задълбочен коментар. Все пак то е написано не за да види бял свят, а за да предизвика Вашето мнение, тъй като по всяка вероятност то е значимо за този, който се обръща към Вас и затова питам - не е ли достойно да отговорите на скритият в него въпрос "вие как мислите", за да остава питащият с горчив привкус от общуването с медиа, която явно цени. "Тъй като не виждам въпрос, пускам отговор на мнението Ви, само за да стане публично, защото виждам, че сте се постарал да го напишете :)"
Здравейте, Ако сте чел по-задълбочено рубриката, ще видите, че точно по тази тема съм отговорил на г-н Джевизов по-рано и той просто споделя мнението си след моя отговор, поне моето виждане е такова. Ако има друг въпрос, може да ми го зададе лично, ще му отговоря. Не виждам защо трябва да го тълкувате по този начин. И, не, не мисля, че аргументът ми е неуместен, а усмивката не е с цел ирония. Както и да е, не обичам да изпадам в обяснителен режим "какво съм искал да кажа", след като е написано черно на бяло. Вие сте в правото да си да тълкувате каквото и както сметнете за добре :) (не, усмивката не е иронична) Приятен ден!

Отговор на въпрос от dzhevizov

Здравейте г-н Опренов, много Ви благодаря за изчерпателния отговор на моя въпрос. Между другото името ми е Христо и както често ми се е налагало да казвам нямам роднинска връзка с бившия нападател на ЦСКА с моята фамилия :) Като цяло съм съгласен с Вас, че има голяма разлика между европейските и родните клубове. В подкрепа на това ще Ви дам два конкретни примера свързани с клубовете на които симпатизирам: 1. Когато бившите собственици на Ливърпул се видя, че са изключително вредни за клуба, тогава ВСИЧКИ фенове по света се обединиха и чрез различни мероприятия по социални мрежи, телевизия и пр., ЗАЕДНО с феновете от гр. Ливърпул, които организираха различни мероприятия по улиците на града и стадиона, ЗАЕДНО успяхме да ги принудим да продадат отбора и той да тръгне по един по-добър път на развитие. Въпреки че и там, в резултат на тежките времена, в които се намира клуба в последните десетилетия, се появяват "хейтъри", като цяло за важните въпроси свързани с клуба всички фенове на клуба по света са ОБЕДИНЕНИ. 2. Когато най-успешния български мениджър на 21 век до момента измина пътя от "осанна" до "разпни го", тогава феновете на клуба се разделиха на две - едните "истинските", основно от фенклуб "София-Запад", които са най-редовните на стадиона (както разбрахме по-късно срещу заплащане от бившия собственик, за да скандират удобни за него неща и които по-късно очерниха името на клуба при прословутото събличане, пак поради същата причина) и които искаха уволнение на Мъри; и другите "никаквите" фенове, основно от фенклубове от различни краища на страната, които не винаги имат възможно да присъстват редовно на стадиона, но ги боли сърцето за клуба, превърнали са домовете си в музеи на славата на любимия им отбор и за целта инвестират в клюба може и не 1000, но със сигурност повече от стойността на един сезонен билет и които имаха наглостта да подкрепят може би най-успешния треньор на клуба за всички времена. Както знаем от онзи момент насам ПФК Левски върви само надолу, докато Мъри Стоилов прави блестяща кариера и е успешен във всеки клуб, в който отиде... Имам много приятели фенове на ЦСКА и зная, че подобни деления между феновете през годините се случват и там и всички знаем това до къде ги доведе... Какъв е извода? Там където не се делят на "истински" и "никакви" фенове клубовете вървят в правилната посока, а в другия случай разединението води до резултати, които се съмнявам да се харесват и на едните и на другите!
Здравейте отново, Христо Джевизов, Тъй като не виждам въпрос, пускам отговор на мнението Ви, само за да стане публично, защото виждам, че сте се постарал да го напишете :)

Отговор на въпрос от bambo

Здравейте , във връзка със въпрос за това от какво би трябвало да се интересува фена на един отбор , бих искал да кажа нещо .Тезата ми звучи малко комплексарски и в контекста на въпроса , явно зададен от фен на по-малко години, ще припомня , че много се говори за разликата между феновете на Левски и ЦСКА , и според мен има такава . Разлики има ,но не ми се пише за всички . Хареса ми обаче едно определение което според мен характеризира двата типа -"Феновете на ЦСКА обичат победата , а тези на Левски отбора си !". Точно казано.
Здравейте, Бамбо, Не си спомням да съм споделял последното определение, което Вие цитирате :) Или може би го посочвате просто като пример, не знам. Честно казано, на мен т.нар. "глорихънтърство" никак не ми е по вкуса, аз обичам футбола заради самия футбол. Красотата в играта и творчеството на терена, поне според мен, са по-важни от някаква купа или титла. Но това е моето разбиране за този спорт, аз така съм се запалил по него. Някой друг може да се е запалил от титли и купи, което не го прави по-малко фен. Всеки има право на мнение и на това да определя сам какво го влече и какво му харесва.

Отговор на въпрос от iliyan

След някои спорове във форума и тук прочетени въпроси и отговори си зададох следният въпрос - нормално ли е българският фен(в случая феновете на Левски) повече да им пука за финансовото състояние на клуба вместо дали клуба побеждава и дали се бори за титли и купи ?! Поне за мен не е нормално на фена да му пука за финансовото състояние на клуба , а това работа на управленското тяло на този клуб.Фена трябва да му пука само за титлите и купите.Все пак не финансовото състояние , а титлите и купите привличат нови фенове или бъркам ?!
Здравейте, iliyan, Всичко си зависи от фена, всеки знае сам за себе си какво обича, какво му харесва, какво го влече. Някои фенове са привличани от титли и купи, други от идеологията на отбора, трети от даден играч и качествата му, четвърти от атрактивността на агитката. Ако всичко беше само титли и купи, то в света щеше да има фенове на една шепа отбори. А в България всички да са от Левски и ЦСКА, а отскоро и от Лудогорец. Но, както сами виждаме, картинката е доста по-шарена. Не по-малко хора са се запалили по Барселона от, да речем, магическите изпълнения на Лео Меси, отколкото от купите, които е донесъл той. Поне аз така мисля. А колкото до това дали на фена трябва да му пука за финансовото състояние на отбора - за мен това е изключително важно. Особено в България. Защото, както виждаме, тук футболните клубове не работят с бизнес-план и всяка година са близо до фалита. Затова трябва да има един коректив - дали ще са фенове, дали ще са журналисти - които да бият тъпана, ако се вижда, че в даден клуб се харчи неправилно, пилеят се пари и съответно съществуването му е поставено под въпросителна.

Отговор на въпрос от BMihaylov

Здравейте, По повод интервюто по Дарик с Иво Тонев, реших да Ви попитам за Вашето мнение, относно това, как е възможно СОБСТВЕНИК/ОСНОВЕН АКЦИОНЕР в Левски да е спонсор в конкурентен клуб? Разчитах, че Томислав ще зададе този въпрос. Също така не чух нито от НКП, нито от Тръст-а ясна позиция. Всичко си остана на заден план. Предполагам, че в световен мащаб има и други такива случай, но все пак говорим за малка България и според мен, е меко казано странно…
Здравейте, г-н Михайлов, Повярвайте ми, в света има множество такива случаи. А и все пак говорим за компания, която цели намиране на по-голяма обществена разпознаваемост, затова е нормално да търси реклама сред широката аудитория.

Отговор на въпрос от doniuli

Добър ден Казвам се Юлиан Асенов . Въпросите ми към Вас са следните: 1.Със какво Стойчо Стоев е по спецялен от треньорите преди него че трябва да му се дава толкова дълъг кредит на доверие.И че трябва да го защитават толкова журналисти дори и Вие.Все пак грешките му са очевадни. 2.До кога според Вас трябва да търпим ръговодните грешки на легендата Георги Иванов? Годините се трупат нашите нули също . 3.На мача Славия - Левски играта коята предложи Синият отбор не похождаше на него а на отбор посредсвен средняк .Тази дефанзивна тактика не подхожда на Левски според мен .А според Вас ?
Здравейте, г-н Асенов, Директно отговарям: 1. Всеки треньор трябва да получава кредит на доверие, за да развие идеите си. Левски, а и другите клубове, страдат от това, че уволняват треньорите си като носни кърпички. Единственият, който получи кредит на доверие на "Герена" в последните 30 години, е Станимир Стоилов. Сам виждате какво постигна... 2. Гонзо допусна много грешки в селекционен план, това е факт. Но темата е прекалено обширна и мога да Ви напиша 100 страници по нея. Като започнем от окастрения с 40% бюджет на Левски, минем през нежеланието на водещи играчи да останат в отбора миналото лято, та стигнем до подливането на вода при редица сделки. Та мисълта ми е, че не всичко трябва да се гледа едностранчиво, в живота няма само черно и бяло. А ако само Гонзо е виновен за годините без титла... 3. Тактиката на отбора се избира според противника. Аз не видях дефанзивен Левски, аз видях Левски, който не може да разбие "белия" бетон. Левски отдавна има проблем срещу добре окопал се съперник и това си личи в мачове, в които въпросният съперник е и с достатъчно добър треньор.

Отговор на въпрос от slaviman94

Здравейте и от мен! Аз искам да попитам, защото се чудя откакто го взеха, защо Стойчо Стоев не пуска Адениджи в игра повече от 10 минути? Контузен ли е, не е в кондиция ли? Вие имате ли някаква идея?
Здравейте, Славиман, Нямам идея защо Адениджи играе по 10-15 минути на мач. Не е контузен, а дали е в кондиция - не мога да преценя. Но все пак до трансфера си в Левски е играл всяка седмица, така че не би трябвало формата му да е проблем. Явно Стоев така е преценил, но какви са доводите му, не мога да гадая.

Отговор на въпрос от dzhevizov

"Когато човек е платил 10-15-20 лв., за да гледа мач на стадиона, има право да търси сметка на ръководителите на клуба за едно или друго. Когато не го е направил, трябва да се задоволи да е страничен наблюдател." г-н Опренов ето това разбиране на футбола от "големите български разбирачи" и "истински фенове" ме накара да спра да се интересувам от български футбол преди 10тина години и от Вашето изказване виждам че разбиранията за футбола в тази страна не са мръднали и милиметър. Ще Ви задам няколко въпроса върху които Вие и "истинските фенове" на българските "грандове" е хубаво да помислите... може би тогава един ден думичката "грандове" в предното изречение няма да бъде в кавички: 1. в съвременния футбол от къде идват основните приходи на отборите - от билети или от тв и рекламни права? 2. ако човек, който поради една или друга причина няма възможност да присъства на стадиона, но в рамките на един сезон купува фенски артикули за 1000лв; и друг човек, който има сезонна карта за 100лв и не купува нищо друго; кой от двамата инвестира повече в клуба? 3. ако феновете извън града и държавата, където е клуба са толкова незначителни защо големите клубове по света правят всичко възможно, за да популяризират марката си в далечния изток, сащ и т.н.? 4. ако собственика и клуба са от различни държави и съответно собственика на клуба няма възможност да посещава мачовете на отбора редовно той има ли право да определя съдбините на собствения си клуб? Мога да задам и още подобни реторични въпроси, но мисля че не е нужно и това е достатъчно, за да разберете позицията ми и причината поради която Вашето изказване, което съм цитирал ме провокира. Искам да отбележа, че не зная и не се интересувам от конкретиката относно изказвания и обвинения за които говорите в пълния си отговор, а ме провокира точно това изречение, което съм цитирал. Преди време когато представих тази моя теза пред "истинските фенове" на бг отбора на който бях болен фен дълги години, получих псувни и още по-яростно представяне на същите доводи като Вашите. Интересно ми е какво е Вашето отношение на журналист към тези мои "еретични" разсъждения?....
Здравейте, Джевизов (Спас, може би) :) Принципно сте прав за нещата, които говорите, но сам осъзнавате, че те не са приложими в България. Нека си говорим честно - според Вас, наистина ли има фенове, които заделят по 1000 лв. за артикули, но не отделят общо 100 лв. на сезон, за да отидат на мач? Съвсем напълно разбирам сравнението Ви с английските и останалите големи западни клубове, но това към момента никак не е приложимо у нас, просто реалността е такава. А и защо мисля, че фенският глас трябва да се чува на стадиона, а не във Фейсбук - ще го илюстрирам с пример. Кога беше уволнен Дейвид Мойс от Манчестър Юнайтед? Когато в Туитър обикновените хейтъри от Суринам, Сингапур и Бангладеш слагаха хаштага "Уволнете Мойс", или няколко месеца по-късно, когато над "Олд Трафорд" се появи такъв банер? И според Вас, мнението на Джихрамавапатри Сурамавума от Индонезия ли е по-важно за бъдещето на Юнайтед или това на феновете на "Олд Трафорд"? Чий натиск влияе повече на собствениците? Същото е и в България, само дето мащабите са много по-малки. Т.е., ако не ти харесва Стойчо Стоев, отиваш на стадиона, скандираш "оставка" и мнението ти се чува. Ако не ти се ходи на стадиона, мълчи си, съобразявай се и това е. Докато Сектор А, Сектор Б, Сектор В или Сектор Г не поиска оставката на даден треньор, за мен феновете на отбора са доволни от него, а останалите са мрънкачи, хейтъри и т.н. Позицията се защитава на стадиона, това е. Иначе уважавам Вашето мнение, споделям го, но то е приложимо, само когато футболът се прави по бизнес-модел. Хайде кажете ми, някога в България имало ли е бизнес-модел за развитие на футболен клуб или всичко е на мотото "Юруш на маслините" без план, без мисъл, без структура, на гола емоция и на стратегия "по напипване на проблемите"? Аз мисля, че е второто...

Отговор на въпрос от koisa

Здравейте, Имам три въпроса към Вас: 1) Според Вас С.Стоев трябва ли да остане след края на сезона и да води отбора поне до края на ЕКТ? 2) Какво мислите за думите на Стоев и Гонзо. - Стоев нямал пред кого да се доказва. - Гонзо не приемал съвети и критики от фенове и хора, които не разбират от футбол. 3) Какво смятате за мнението на доста хора, че Стоев подхожда доста страхливо в мачовете, особено във важните? Дали някога ще видим два нападатели и Адениджи в игра малко повече от 15 мин?
Здравейте, Koisa, Директно към отговорите: 1. Да, категорично смятам, че Стойчо Стоев трябва да остане и следващия сезон. 2. Думите на Стойчо Стоев аз ги разбрах, че няма пред кого да се доказва професионално. В България качествата му са познати на всички, както и постиженията му. Затова мисля, че няма пред кого да доказва какъв треньор е. Вече всеки има право да тълкува думите му, както си иска и ако иска да се засяга. Колкото до думите на Гонзо, аз мисля, че към него в последните месеци няма съвети, а само критики. Ако трябва да се вслушва в някого, това е във фенския глас на стадиона, а не в този на дежурните критикари, които няма да видят нищо хубаво, каквото и да се направи. Това са хората, които Чудомир е обединил в героя си "Чушката", прочетете разказа му и ще разберете какво имам предвид. Когато човек е платил 10-15-20 лв., за да гледа мач на стадиона, има право да търси сметка на ръководителите на клуба за едно или друго. Когато не го е направил, трябва да се задоволи да е страничен наблюдател. Аз поне така виждам нещата. 3. Всичко е въпрос на тактика. Какво означава "страхлив треньор", който пуска само по един нападател? Нали знаете каква е мечтата на Зденек Земан - да играе във формация 1-1-8, но се ограничава да не пуска толкова нападатели. Това страхлив треньор ли го прави? Най-нормалното нещо е един тренор да изгради тактиката си според опонента и според изпълнителите, с които разполага. Сигурно ще има и мачове, в които Христов и Адениджи ще си партнират цял мач.

Отговор на въпрос от borko_1914

Здравей,Ванка!Обръщам се към тебе с един въпрос относно бившя наш футболист Антонио Аниете.За какъв период подписа с Нефтчи Баку,и ако е за 1 год.не мислиш ли, че ръководството ,начело с Гонзо най-вече,трябва да положат усилие,най-малкото да се свържат с него и го поискат обратно.Може и да откаже разбира се,но.....Точно от него ще имаме нужда в ЛЕ,сега напред с В.Христов долу горе са добре нещата,но липсва креативната игра зад него.Проучи въпроса и ще се радвам да ми отговориш.P.S.Поздрави от Варна /ти ще се сетиш кои сме ;)/Само Левски !!!
Здравей, Борко, Да, Аниете има договор с Нефтчи само до края на този сезон. Наскоро четох интервю с него за престоя му там, не изглеждаше особено доволен, а и не е във форма. Вероятно няма да остане в Азербайджан от лятото. Според мен, би свършил работа на Левски, ако е онзи Аниете, когото познаваме. А той цял сезон в Нефтчи играе под нивото, което ние знаем. Така че, Левски определено трябва да помисли сериозно, ако ще го връща.

Отговор на въпрос от mistreated

Ами честно казано, не Ви разбрах! Аз доколкото знам, във футбола има 2 цели - да вкарваш голове и да не допускаш такива. Тоест, когато се защитаваш целта е да не допуснеш гол, а когато атакуваш - да реализираш. Какво точно се опитвате да кажете с това "играта в защита не е само допускането на голове"?
Означава, че играта в защита не се брои само с допуснатите голове. Означава, че една защита е стабилна, когато не се допускат положения пред вратата, а не само колко гола са допуснати. През този сезон като цяло положенията пред вратата на Боян Йоргачевич намаляха. Само преди година Левски допускаше огромен брой положения пред вратата си, докато сега не е така, поне в голяма част от мачовете. Това имам предвид под "играта в защита не е само допускането на голове". Надявам се вече да съм ясен.

Отговор на въпрос от mistreated

С кои точно отбори играе Левски в момента, та сравнявате защитата им спрямо миналия сезон? Колко гола получи общо в мачовете им срещу Лудогорец и Литекс (за мен единствените стойностни тимове тази година в А група, преди Литекс да бъде изхвърлен). Да, нормално е Левски да не получава много голове в мачове срещу Монтана, Пирин и Ботев...
Здравейте, Ще Ви отговоря така - Играта в защита не е само допускането на голове. Надявам се, че сте ме разбрали какво имам предвид.

Отговор на въпрос от Un1que

Здравейте, след зачестилите спекулации за бъдещето на Стойчо Стоев се замислих колко отбора си смениха треньорите този сезон и колко не. Отговорът е само Левски и Черно Море са с един и същи треньор от началото на сезона. Въпроса ми е как да очакваме развитие в А група или Висша Лига или както и да се казва, при положение, че треньори и играчи се сменят през месец? Ако направиш сравнение с първия кръг от този сезон и този от миналата седмица, оставаш с впечатление, че гледаш мачове от два различни сезона.
Здравейте, Сам знаете, че в България е така - една загуба и треньорът веднага е грабнат от медии, фенове, та дори и ръководство. И той е първият човек, който опира пешкира. Но това не е така само у нас, така че... Вижте в Италия какво се случва с Палермо и треньорите му този сезон. Но, да, трябва на тези специалисти да им се остави време да работят и да развият идеите си, но къде ти такова нещо в България...

Отговор на въпрос от BMihaylov

Здравейте, иска ми се да продължа дискусията на тема „развитие” /умишлено е в кавички/ на Левски, започната от Странджата и продължена от Бамбо. Позволете ми да не съм съгласен с Вас, г-н Опренов, че Левски тази пролет е по-добре игрово от миналата. Лично мое мнение, на един от „разбирачите от сектор А”:), е че тогава, основно заради Аниете, се опитвахме да играем футбол. Топката се подаваше по земя от защитниците, през халфовете и Аниете и Бедоя играеха футбол. Сега, на този етап, играем друг спорт… Съгласен съм, че им трябва време да се докажат повечето и дано да не ги изгонят на следващия трансферен прозорец пак, същото се отнася и за Ст. Стоев. По-добър вариант от него, биха били само Мъри и Херо. Интересно ми е, ако Херо беше поел Левски, какво щяхме да пишем сега? С непрекъснати смени на играчи, ще ставаме по-зле, освен ако не се появи някой като Гарата или Аниете. Относно коментара Ви за Вили Вуцов, според мен, Левски изигра силен мач срещу Бате, с доста положения, резултата не беше реален. Нямам мнение дали става или не за Левски, но е факт, че с Черно море и Спартак Пл. постигна нещо. Естествено Левски е друга бира…
Здравейте, Да, миналата година Левски имаше доста по-креативни играчи - Аниете и Либан Абди. Сега тях ги няма, но пък Левски играе доста по-сплотено и задружно като отбор. Всеки гледа нападението, но не обръща внимание на защитата. А именно тя е звеното, което е многократно подобрено, в сравнение с миналия сезон. Преди година Левски беше много слаб в отбрана, докато сега тя дава сигурност. Може би всичко се дължи и на много по-добрата халфова линия, в сравнение с миналата кампания. Така че сега Левски разполага със силни попълнения на вратата, в отбрана и в средата на терена, но му трябват креативни попълнения през лятото. Колкото до Вили Вуцов, признавам си, че не ми е сред фаворитите в професията. И без да искам да се заяждам, не мога да си спомня той да е печелил нещо, с който и отбор да е било. А престоят му в Левски беше най-голямото недоразумение в последните години на "Герена", при цялото ми уважение към него.

Отговор на въпрос от Странджата

По повод "минидискусията" с Мамбо - съгласен съм с вас. Написаното отговаря на действителността - според мене също има напредък, и то не малък. Но искам да акцентирам върху още нещо - нима не е поучителен примера на червените. От несекващото желание да са първи, след като те, после ние направихме Лудогорец българският БАТЕ с всички позитивни - и според мене - повече негативни последствия за българския футбол, се видя докъде стигнаха. Това е отрицателния пример. Положителният е, че във В група червените демонстрират възможностите на отбори с български играчи да задържат публиката. Вярно е, че обстоятелствата са извънредни и на Армията пак са възторжени от победи, а не от реалното състояние на нещата, но пък показват, че не титлата е онова, което сплотява и вдъхновява. Та въпросът е трябва ли да се чака - не дай Боже, нещо подобно да се случи и с нас, за да приемем, че след седем-осем годишно падане надолу трябва малко търпение и повечко доверие, както и безкористна обич към отбора ни и към тези, които го ръководят. Всъщност за какво можем да ги обвиним - че след стабилизация на далеч по-ниски равнища от тези, на които ни се иска, няма ново падение? С какво доказваме обичта си към Левски - с посещение на мачовете ни или с недоволства от това, че не сме това, което сме били? Отливът на публиката ни не е ли същото бягство, на което сме свидетели след така наречените демократични промени - без подкрепа за конкретни и изпълними решения, без ясна стратегия крачка по крачка към промяната, податливи на гръмки и манипулациоони девизи, да се затворим в себе си, да недоволстваме и да обвиняваме всички и всичко, но не и себе си.
Здравейте отново, Отговарям Ви на последната част от изказването, където съзрях въпрос. Феновете могат да докажат единствено любовта си, като просто ходят на мачове, това е. Така те помагат финансово на клуба си, който впоследствие ще може да задели повече средства за привличане на играчи и раздаване на по-високи заплати. Но докато фенът стои вкъщи, само плюе и казва "повече няма да им стъпя на тия", тогава няма право и да изисква. Защото като не си дал нищо за този отбор, нямаш право и да изискваш. Поне така мисля аз.

Отговор на въпрос от TheTruth

Здравейте. И аз да си кажа мнението относно играта и цялостното представяне на Левски. Ще бъда кратък, защото всичко е казано. За мен Стойчо Стоев не притежава манталитет да направи отбора лидер.Не говоря за победи или за спираща дъха игра. Говоря, че никога не сме изглеждали такива средняци в мисленето. А това се отразява освен на нервите ми, и на резултатите. Примерите станаха твърде много. Загубения финал с Черно море, мачовете с Пирин този сезон, Монтана, Локо пд, Славия... Играем за 1:0 във всеки мач, но и това трудно постигаме. Вижте ни статистиката. За ШЛ щеше да изглежда ок, но за А група с изброените отбори е просто жалка картинка. Затова и всеки мач е обект на спорове. Бии с разлика, нека намерят кусури после. И това не е от играчите или новия отбор, или от не знам си какво.. От мисленето е. Стоев няма мислене на водач, нито характер. Както каза Мъри, на Герена резултата трябва да е 2-3:0 още на полувремето, независимо от противника. Дори при Митов бяхме повече Левски, отколкото сега. Да връщат Йоканович и това е. Не си спомням трнеьор или играч от западните ни съседи, който да не си е оставил сърцето на Герена. Петрович, Муслин, Пантелич, Пажин, Драгич, Томашич, Йоргачевич и т.н. Сърби, хървати, хората са родени с вдигнати глави и самочувствие. И треньорът е този, който трябва да предаде това на играчите, ако го нямат. Стоев не е този треньор!
Здравейте, Категорично не съм съгласен с Вас. Не качествата и уменията на треньора са това, което кара Левски да играе под напрежение. Неоправданите очаквания на феновете, че отборът трябва на всяка цена да е шампион е това, което налива олово в краката на играчите. А думите на Мъри Стоилов, че Левски трябва да води с три гола на почивката, само доналиват от това олово. Уважавам изключително много Стоилов, за мен той е най-добрият български треньор на този век и това няма кой да го оспори, но дори и при него домакинствата на Левски не започваха при 2-3:0, нали? Колкото до Славиша Йоканович и идването на сръбски треньор начело на Левски. Първо, Йоканович е изключително скъп треньор, който се е доказал навсякъде, където е отишъл... с изключение на Левски. Такива треньори искат освен огромни заплати, още и вложения в играчи. Според Вас, Левски има ли бюджет да осигури качествени играчи на такъв треньор, който ще иска звезди? Пак Ви казвам, Левски не се къпе в пари, както твърди голословният Венци Стефанов. Когато той Ви каже "Добър ден", гледайте къде е Луната. Така че не му се връзвайте на думите, с които цели просто да се шуми повече около него и Славия. Левски не може да си позволи такъв треньор и това е! А колкото до това, дали всички сръбски треньори са успявали в Левски, ще Ви припомня само Ратко Достанич... А спомняте ли си как беше изгонен и Славолюб Муслин?
  • 2