Отговор на въпрос от Volodq1978

Здравейте, Понеже няколко пъти задавам въпроса си към "отговорника" на сайта и не получавам отговор, ще пробвам и към вас: По каква логика/метод/критерии, се подреждат емблемите/отборите в заглавната страница на сайта? Благодаря предварително.
По наша преценка. Мисля, че има логика в подреждането. Сега, дали първо ще е ЦСКА или Левски,или пък Лудогорец, въпрос на гледна точка. Не дръжте чак толкова на тези неща.

Отговор на въпрос от angmil

Не е допустимо със седмици нищо да не пишете за Славия, все едно такъв отбор няма.
Е как със седмици...На 11 юли, примерно, имаме 4 новини за Славия. Най-много през ден има нещо за "белите" в сайта.

Отговор на въпрос от Petrov89

Здравейте господин Табаков. Въпроса ми към вас е свързан с Берое и по-точно мнението ви за новия треньорски щаб на клуба и изминалия сезон. Първия ми въпрос е какво ви е мнението за изминалия сезон и цялостните назначения в клуба. Втория ми въпрос е какво ви е мнението за напусналите футболисти и дали Берое не направи грешка,че не поднови договорите на част от тях. Третия ми въпрос е какво ви е мнението за новия треньорски щаб и това дали ще се справи с очакванията на целият град - да върне Берое в Европа?
Честно казано казано, за миналия сезон очаквах повече от Берое, воден от уважавания специалист Ферарио Спасов. Мисля, че с Александър Томаш Берое случи на интелигентен, млад и амбициозен треньор. Очаквам добър сезон от Берое.

Отговор на въпрос от RedHot

Не ви ли е неудобно изобщо да повдигате въпроса??? Ами да бяхте били така мразения от вас червен отбор и днешната ви дилема нямаше да я има...Но спокойно, ще дойде поредния Бате и ще ви ошамари отново.
Аз съм поставил принципно въпроса още преди дербито ЦСКА - Левски, още преди да се знае кой е втори и кой - трети. Още преди да дойде писмото от УЕФА за ЦСКА. Опитвам се да мисля и уви - точно сценарият, който очаквах, стана факт. Датата на първия ми материал по темата е 25 май, ден след финала за Купата. Тогава ми се изясни сценарият, просто донякъде и развоят на събитията наказа БФС. Извинете, че малко се хваля, но доказателството е тук https://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/a-kakvo-stava-s-barazha-ako-niakoj-ne-vzeme-licenz-433852

Отговор на въпрос от mario_filipov

1.Здравейте,според вас ще успее ли Лудогорец да задържи нивото си и през следващият сезон ? 2.Според вас Лудогорец нуждае ли се от нови попълнения , и ако да - на кой постове ? 3.Според мен шансовете на Лудогорец да влезнат в групите на ШЛ са 70-30,тъй като ако Славия Прага стане шампион на Чехия сега , орлите ще са поставени в плейофите. А пък съперниците в 3-ти кръг и непоставените в плейофите са напълно преодолими за Лудогорец.Ще се радвам да чуя и вашето мнение :)
Лудогорец ще вземе, ако продаде. В защитата по-скоро виждам нужда от попълнения. Лудогорец има нелоши шансове да влезе в групите на ШЛ отново.

Отговор на въпрос от andro6419

Един ден преди дербито Левски Лудогорец Коефициента за победа на госта беше 2,5 , а 1 час преди мача падна до 1,75 каква според Вас е причината ?
Повече хора са заложили за победа на госта, напълно логична и случила се впоследствие. Не виждам някакви завери тук.

Отговор на въпрос от Turo

Здравейте Господин Табаков! Искам да Ви задам следния интересен въпрос, който от много време ми се върти в главата. Става въпрос за баража за Лига Европа, в който ще се срещнат класирания на 7 място отбор и този на 3-то. Какво ще се случи обаче ако този 7-ми отбор се окаже Ботев Пловдив, и хипотетично преди това е спечелил купата? Дали тогава класирания на 3-то място получава директно право за ЛЕ или се насрочва бараж между осмия и третия? Тогава пък се обезмисля финалния плейоф за 7-мо място, тъй като той по програма трябва да се изиграе след финала за купата. Всичко това пак казвам хипотетично ако Ботев спечели купата? Ще ми е интересно да чуя вашия отговор!
Няма да се играе финален плейоф, Търо. Ботев ще играе в Европа, ако спечели Купата. Ще има бараж между Левски или ЦСКА срещу Верея за място в Лига Европа.

Отговор на въпрос от iskrencho

Здравейте! Бихте ли ми казали какъв е смисълът на наказанието "затваряне на сектор" (в случая визирам домакинството на Левски за мача с Лудогорец), след като така или иначе стадиона е полупразен?! И дали не се мери с различен аршин , като за подобни(или по-малки)нарушения се лишават отбори с "лишаване от домакинство" за един или няколко мача? Абсурдно е това наказание , при положение ,че след налагането му посещаемостта на конкретния мач си остава същата! Клубът като такъв не търпи никаква санкция реално! Дори напротив - предполагам , че разходите му за охрана намаляват , след като 1/3 от трибуните се води "затворена". Благодаря!
Това е една от модерните санкции, взаимствани от Европа. Именно целта е нетолкова клубът да пострада, колкото феновете, които са се провинили. В случая провинението на левскарите бе в сектор А срещу ЦСКА. А разликата с Европа е значителна. Там обикновено всички сектори са пълни със зрители, често с постоянни места, така че провинилите се губят правото да гледат следващия мач, понеже няма къде другаде да седнат. У нас - свободни места по стадионите колкото искаш и можеш да се преместиш в сектор В, примерно. За Локо Сф тази подобна на Левски санкция обаче има някакъв смисъл, но това е по-скоро случайно. Сектор А ще бъде затворен, а в сектор В клубът по принцип няма право да пуска публика, тъй като проблемите със сигурността там още не са разрешени. Колкото и абсурдно да е това, понеже в Областната група такова ограничение нямаше. А козирката си е същата, опасността, ако я има - също. Но сега феновете на Локо Сф ще гледат мача с Несебър от клетката за гости. Та в заключение - наказанието затваряне на трибуна причинява известно неудобство, но не чак толкова голямо по българските стадиони и не е особено смислено.

Отговор на въпрос от esailsee

Какви силни страни на треньора Гонзе видяхте през сезона? - Освен способността му да освобождава и да привиква по половин дузина футболисти всеки сезон. Не е ли тов а маскирана стратегия за да бъде изтърпян по-дълго време в Черно море ?
Според мен проблемът на Черно море не е в Гонзо, а в клубната стратегия. От доста години насам Черно море като клуб отправя поглед до към 4-5-о, таван - трето място в първенството. Това е клубна стратегия, а на Гонзова стратегия. Моето мнение е, че за Георги Иванов като треньор моряците са отбор, с който той си пасва - тимът традиционно играе с хъс, което е присъщо и за треньора. Но на Черно море му липсва мъничко класа, за да влезе в голямата борба. Ако клубът промени стратегията си и я замени с по-амбициозна, варненци са способни и на повече от това гравитиране около 4-ото място и една купа. Но на този етап не виждам индикации за подобна промяна.

Отговор на въпрос от nevinen_autist

Добър ден! Какво мислите за идеята, УЕФА да се раздели на западна и източна, като западната и източната УЕФА отделно и самостоятелно да организират ШЛ и ЛЕ ; и в едните да участват само държавите от Западна Европа, а в другата - само държавите от Източна Европа? И победителите от ШЛ на Западна Европа и ШЛ на Източна Европа да се срещат чак на световната клубна надпревара. Как Ви се струва тази идея?
Варианти - много. Имаше такъв и за Балканска лига, не се осъществи. Би могло да се мисли в посока връщането на трети евротурнир, без да е еквивалент на някогашния КНК. Има един кръг от европейски грандове, които отдавна искат да се отделят в своя Суперлига, тъй като превъзхождат останалите и не им е интересно с тях, а и мачовете с тях не генерират толкова пари. Не знам дали на географски признак е най-удачно, времето ще извади на показ вярното решение.

Отговор на въпрос от nevinen_autist

Добър ден, г-не! Ако Дунав Русе се преборят за евроквота, какви ще бъдат шансовете им за плейоф за влизане в груповата фаза?
Рибата още е в морето /реката/, не бързайте с тигана.

Отговор на въпрос от def11

Здравейте. Виждам че и други футболни фенове се вълнуват от точките на отборите от А група. Аз съм от по-старото поколение и си спомням времената, когато за победа се даваха 2т, а за равен-1т. Смея да твърдя че тогава първенството беше по-интересно и завързано, а шампиона се решаваше и в последният кръг. Тогава и отборите ни бяха по-силни и правеха фурор в ЕКТ. Та не е ли удачно да се върне тази система на точкуване?
Ами не виждам някъде по света да са тръгнали към ревизиране на сегашното точкуване. То е направено по системата 3-1-0, за да стимулира към победата, да няма толкова едновременно задоволство на съперниците от равенството.

Отговор на въпрос от sto21

здравейте, имам един въпрос/предложение. Не би ли било по интересно , ако след разделянето на първа 6-ца и втора 8-ца , точките събрани до момента да се делят на две - т.е. Лудогорец има примерно 60 т. - стават на 30, Левски има 44 точки - стават на 22, ЦСКА има 40 точки - стават на 20 и т.н. Точките които са нечетно число - да се закръглят към по голямото - т.е 41 точки делено на две прави 20,5- т.е. 21. Знам , че така отборът , който е има 42 точки ще има също 21 , но .... какво мислите по въпроса?
Клубовете ни не са искали разделяне на точките на две, доколкото обясниха от БФС. С допълнението - на българина трудно може да му вземеш нещо, което вече е спечелил. И други читатели са отправили подобни предложения, или пък да се зачитат само точките, спечелени срещу отборите от първата шестица, респективно втората осмица. За този сезон е късно за всякакви предложения. Пак казвам, аз си харесвам класическата система на първенствата без никакви финтифлюшки. Виждате, че в последните години само налучкваме със системи и брой отбори, а не се забелязва ефект.

Отговор на въпрос от yakimov

какьв е смисьльт да се дели пьрвенството след като отборите си запазват всички точки.по добре би било ако отборите от пьрвата шестица запазваха само точките които са спечелили от мачовете по-между си,сьответно и отборите от втората осмица нещо подобно се практикува в румьния така ще отпадне вьзможността още на нова година да е известен шампиона
Нека да пробваме така, пък да видим какво е това чудо, особено във втората осмица. Аз лично не съм привърженик на плейофната система. За мен първенството трябва да си е по стандартна схема, иначе заприличва на турнир за купа на преки елиминации.

Отговор на въпрос от REGULAR_MAN

Бихте ли ми казали, кой избира и по какъв критерии новините на главната страница на АБВ ? Избягвам да отварям сайта от много време точно заради това ... В момента има СПОРТНИ новини като : Уникално зрелище в драмата Леверкузен - Волфсбург Маестрото продължи да пише история Браво! Три сребра и бронз за Невяна Владинова в Марбея А на главната страница на АБВ четем нещо от сорта на : Божинов и новия му брат. Разглезено хлапе с кола за някви си пари. Гришо и бойбандата му(кво е тва ?!) издават албум ? (въпросителната накрая направо избива, що за новина е това?!) Балотели гледа стриптийз на няква лека женица (особено тия с леките жени идват доста в повече. Понякога 3 от 4 новини са такива. Порно сайтове има много, ако някой има нужди да ходи там.) Благодаря предварително за отговора
Смятаме, че аудиторията на abv.bg е разнородна, а не чисто спортна, както е в самия ни сайт, затова търсим по-широк обхват в новините там. И малко по-различен тип новини, по-лек и достъпен жанр за по-широк кръг хора.

Отговор на въпрос от tevez

Здравейте, Искам да ви попитам колко пари получава главният съдия на мач от Първа Лига и колко неговите помощници? Благодаря предварително!
Беше 1000 лева на мач доскоро за главния, не съм чувал за промяна, но и не съм се интересувал дали има такава.

Отговор на въпрос от Stanimir_81

Здравейте г-н Табаков, Бих искал да ВИ попитам следното: Имате ли обяснение защо, вече за Пореден път, на датата за обявени контроли, всички знайни и незнайни отбори играят контролни мачове, а БГ национален отбор - НЕ! Толкова ли сме грамотни, такива криле ли ни дават победите над Люксембург и Русия, че приемаме, че БФС приема, че нац.отбор НЯМА нужда от контроли? Защо журналистите НЕ пишат Нищичко по този въпрос?! Защо не питат БФС? Защо не питат Боби Михайлов? Ето - вчера се изиграха куп контролите, а нашите момчета ще се видят отново чак юни? И не, въпросът едва ли е само финансов, дори с Македония, една контрола би била полезна с цел обиграване на тези млади момчета. Защо БФС нехае....? Какво смятате? Благодаря!
Не ми ясно и на мен защо не се използваха тези възможности за контроли. Логично би било наистина да се организират проверки, а не двустранни игри с младежите или нищо.

Отговор на въпрос от andro6419

Как ще коментирате наличието 12 футболиста създадени от Гриша Ганчев (8 титуляри) в мача с Холандия ?
С това, че неговата ДЮШ, тази на Литекс имам предвид, е работила през предишните години най-добре от всички в България. И недостатъчно добре за международни изяви, независимо от победата ни над Холандия. Имам предвид сериозната доминация в националния на броя играчи, произведени в школата на Литекс, и непрекъснатото пропадане на А отбора в последните години. Дано успехът срещу Холандия бъде затвърден.

Отговор на въпрос от mitoman

Здравейте, не зная към кого да се обърна по този въпрос, но предполагам, че вие ще може да ми дадете отговор. Колко пари дължи БФС на Лудогорец и ЦСКА Москва за контузените футболисти по време на подготовката на Националния отбор? Знам, че подобни компенсации са често срещани, но регламентирани ли са от УЕФА (или ФИФА) и зависят ли от продължителността на нетрудоспособността и заплатата на играча?
Да, има такава практика, но не съм запознат с детайлите. И ФИФА или УЕФА плаща, а не федерациите. Имаше такъв казус с Неймар и Барса преди време. А сега наскоро: ФИФА плаща пари на Евертън за Коулмън https://gong.bg/football-sviat/anglia/fifa-plashta-pari-na-evertyn-za-koulmyn-425031

Отговор на въпрос от bambo

Г-н Табаков ,съжалявам за повтарящата от много време тема във въпроса ми, но опитите за промиване на общественото съзнание продължават . Задавам въпроса към Вас , а не към журналистите отразяващи Левски и ЦСКА-София , защото търся безпристрастност . Търга за имуществото (най-вече емблемата) и писмото от УЕФА за участието или по-точно, не участието на ЦСКА-София в европейските клубни турнири , не доказват ли за пореден, N-ти път , че това не е ПФК ЦСКА АД , а нов клуб ? Въпрос 2 , ако това е така, защо от някой медии , двата мача от първата част на сезона между Левски и ЦСКА-София се наричат "вечно дерби" и се смятат като продължение на мачовете между Левски и ПФК ЦСКА АД , а не като мач номер 1 и 2 между Левски и нов клуб ?
От последния ход на събитията ми става ясно, че нищо не е ясно. Явно се чака УЕФА да каже за ЦСКА, а това кога ще стане, не е ясно. Може и след края на сезона. Не разбирам и на какво се разчита в настояването БФС да внесе повече яснота сега за турнирите и ЦСКА, за лиценза на Левски. Ами опитът трябва да ви говори - в началото на юни чакайте отговор за лицензи и прочие. Така че въоръжете се с търпение. Въпрос на тълкуване е и това за вечното дерби.
  • 1