Отговор на въпрос от juventinoo

г-н Опренов имам 1 въпрос към вас,след всички преименувания на Литекс,ЦСКА и Етрополе,след като Литекс е отбора които се преименува а той няма право да играе във А гр.след изваждането от групата,та мисълта ми е вече отбора на Литекс с ново име има ли право на участие?
Здравейте, Ювентино, Малко се обърках от въпроса Ви. Но ако ме питате дали Литекс играе в А група с ново име - ще Ви цитирам изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, който каза именно това.

Отговор на въпрос от kiril.a.d

Г-н Опренов, благодаря ви за отговора! Аз съм на 57 г. и съм точно от поколението на бейби бума - не само там го е имало. Тези поколения продължиха малко по-дълго от 1964 г. както при тях, така и при нас. И съм съгласен, че може би точно тези поколения гласуваха за Брекзит, но намеквам, че това е предизвикано точно от спомените за бурно развиващата се Британска икономика, когато 1 паунд беше около 5 долара! Спомнете си е тройната монетарна система на Британия тогава и направете връзка със силата на днешния паунд. Въпреки че Британия и до сега се държи малко встрани от ЕС, това членство още повече намалява силата на паунда, а от там и икономическия напредък. Британия е много, много близо до нас, по равнище на живот, ако сравним, как се живее там с 1 паунд и у нас, с 1 лев! И както казвате, нека бъде свързано със спорта! - сигурно това гласуване, така обърка и младите поколение, което играе футбол, та англичаните отпаднаха от Исландия! :) Но Исландия преди година-две, доста излезе от нормативите на ЕС, за да се справи със собствената си криза! Значи, май поколението на бейби бума са прави? ;) Приятен уикенд!
Здравейте отново, Кирил а.д, Тъй като не съзрях въпрос, отговарям тук, за да се види мнението Ви. Приятен ден!

Отговор на въпрос от grozdanov78

Здравейте на всички спортни журналисти от gong.bg, първо да благодаря за наградата на Иван Опренов, после да уточня че съм фен на ЦСКА, затова въпроса ми е малко необичаен. Тази година с този формат на шампионата имали шанс за 8-ма поредна година провинциален отбор да стане шампион на България? От Димитър Грозданов
Здравейте, г-н Грозданов, Първо да Ви благодаря и от името на колегите. А колкото до въпроса Ви - без да се правя на врачка, но лично аз смятам, че няма как Лудогорец да бъде спрян и тази година. Но това им е хубавото на прогнозите, че имат свойството да увисват във въздуха и да карат този, който ги е правил, да се черви от срам после. Ще видим...

Отговор на въпрос от kiril.a.d

Г-н Опренов, любопитно ми е, вие на колко години сте, та в статията си "Истинските евроидиоти" нападате поколението на "бейби бума"? А "бейби бум" се появява, винаги при добри икономически условия, нали? И явно се присъединявате към защитниците на поколението на "деад бума" - този термин няма да го срещнете никъде официално - явно появяващ се при не добри икономически условия и опиращ до попълване от външна емиграция! Не знам, с колко са намалели британците - коренното население на Британските острови - но нашите поколения на бейби бума, намаляха с 3 000 000 души! Е, сигурно ще е от ояждане и мързел да правим бебета ;)....
Здравейте, Кирил А.Д.,
Скромната ми възраст е 31 години - за някои много, за други малко :) Baby-boomer-ите във Великобритания са поколението 1946-1964, поне доколкото аз знам, т.е. годините веднага след Войната. Както и да е, аз не се интересувам само от футбол, все пак за един журналист е важно да има богата обща култура най-малко още в политиката и икономиката. Следя ежедневно всичко, свързано с тези теми и съм си изградил мнение за доста от важните процеси, които текат в света в момента. Включително и за Brexit. Та затова включвам съждения за него и в цитираната от Вас статия. А освен в гореизброените сфери, интересувам се изключително много и от история на журналистиката. Попаднах на един материал от вестник "Гардиън" от началото на 70-те години, когато дори на Острова наричат Великобритания The Sick man of Europe. И затова си правя изводите за Brexit, членството на UK в ЕС и до какво би довело това днешното младо поколение там.
И все пак - нека не изместваме фокуса на тази рубрика от спорта. С удоволствие бих разсъждавал по теми, свързани с икономика, политика и история, но нека да имат общо с футбола.
Приятен ден!

Отговор на въпрос от maison

Здравейте, г-н Опренов. Въпросът ми е, защо в gong.bg новините за новият ЦСКА /приемник на Чавдар и Литекс/ са в същата секция отнасяща се за старият клуб ЦСКА. На практика между двата клуба няма нищо общо освен част от името. Не мислите ли, че по този начин предоставяте невярна информация? Според Вас, ЦСКА /приемник на Чавдар и Литекс/ с какви екипи ще играят? Дали ще имат правото да носят трите звезди? Статистиката в UEFA ще включва ли статистиката на старият и все още съществуващ клуб? Благодаря!
Здравейте, Maison, Не мисля, че представяме невярна информация. Едва ли феновете на този отбор са толкова заинтересувани в коя секция на сайта ни публикуваме информацията за него :) Приятен ден!

Отговор на въпрос от Странджата

Здравейте! Какво мога да направя, за да гледам видеата, за които се появява надпис "Това видео е лично". Надявам се, че този надпис не е модификация на познатото "Вход за външни лица забранен" :) Благодаря Ви предврително.
Здравейте отново, Странджа, Съжалявам, че на предния ми отговор се беше появила просто една нула. Уверявам Ви, че Ви бях отговорил, но явно е имало някакъв технически дефект при публикуването. Та - за видеата. Не мога да съм сигурен, но мисля, че с няколко рефреша на новината, всичко би трябвало да се оправи. Приятен ден Ви желая!

Отговор на въпрос от ilmo

Здравейте, г-н Опренов моля за отговор - след като е ясно, че не е редно футболни клубове да не сиплащат задълженията, дали е редно баскетболни клубове да завличат държавата (с десетки милиони лева) и изобщо има ли значение неплащането на данъци от футболен клуб ли е или от шахматен да речем. И една молба - ако е възможно, когато фенове ви питат за неплащане на задължения и данъци от конкретен спорт, да им отговаряте, че това важи за всички спортове, пък и за всички граждани и фирми в България (разбира се, в случай, че Вашето мнение е такова)
Здравейте, Илмо, Естествено, че няма значение дали е футболен, баскетболен или пенсионерски клуб по белот, всеки трябва да си плаща данъците. ДО СТОТИНКА! Значи аз мога да се редя на опашка да си пусна данъчната декларация и да получавам хиляди припомняния от НАП, когато дължа някакви суми от порядъка на 5-10 лв., а големите тарикати да се разминават по една или друга причина? Не мисля, че това е нормално! Приятна вечер!

Отговор на въпрос от DrAvalanche

Г-н Опренов, Да очакваме ли прекръстване на гонг.бг на гр.ганчев.каза.бг? Разбирам, че главният Ви редактор ляга и става с идеята за защита на "далаверата на века" в родния футбол, но това да няма дори и един критичен материал, а всичко да е възхваляване на методи и похвати от времената на мутрите в българския преход...
Здравейте, DrAvalanche, Стараем се да бъдем максимално обективни във всичко, което пишем, независимо за кой отбор става въпрос. Затова не съм съгласен със съжденията Ви :) Приятна вечер!

Отговор на въпрос от Заклет Левскар

Здравейте г-н Опренов, Въпросът ми към Вас е : -Професионалните клубове в България трябва да плащат или разсрочват сумите, които дължат за осигуровки, данъци, на други футболни клубове, на бивши и настоящи служители, на футболни мениджъри, глоби към ФИФА и УЕФА и на физически или юридически лица извършили услуги в тяхна полза, защото: а) Ще им бъде отнет професионалния лиценз. b) Ще бъдат наказани с отнемане на точки. c) Ще бъдат обявени в несъстоятелност. d) Ще им бъде забранено да осъществяват входящи трансфери. e) Всичко изредено по-горе. f) Не е необходимо да плащат - всичко ще им се прости. g) Друго(моля посочете какво). Може да посочвате повече от един отговор.
Здравейте, Заклет Левскар, Верният отговор е е) Приятна вечер :)

Отговор на въпрос от Заклет Левскар

Здравейте г-н Опренов, Според вас колко ще трябва да чакаме, докато "Модерния ляв" изригне в "мрежата" с коментар за "Белия балет" след финала на ШЛ? Според вас, дали изобщо ще има коментар от негова страна, имайки предвид, че още нищо не е написал по повод спечелената FA Cup от отбор воден от Луис ван Гаал? Имате ли усещането, че когато отбори или треньори, които Камата мрази печелят отличия,той мълчи в нета, като ж.п.о?
Здравейте, Заклет Левскар, Този път ще Ви отговоря пунктуално, защото преди имаше форумци, засегнати лично, че не съм го сторил. Та: 1. Не знам, но мисля, че дълго. 2. Не 3. Негово право си е да не напише нищо и да си мълчи. П.С. Нямам абсолютно никаква идея какво означава съкращението, употребено от Вас - ж.п.о. Силно се надявам да не е нещо нецензурно. Приятен ден!

Отговор на въпрос от stotesli

Здравейте Г-н Опренов, в миналият си въпрос към вас къде видяхте да изразявам мнения кой треньор работил в БГ е по-по-най? Видях, че вие сте го направил от ваше, а и от мое име дори. И не разбрах критериите, по които сте оценил? Ако критерия са отличия от ЕКТ, Витлачил няма такъв, докато Симони има. Критериите ако са били успехите с национален отбор, Петрович мисля, че няма четвърто място или по-високо класиране на световно първенство. Продължавам да мисля, че оценяване при липса на критерий се нарича пристрастия, макър в случая да са по незначителна тема. Ако не потъваха някъде, щяхте да забележите въпроси за неточности и пристрастия, почти към всяка написана от вас статия, особено в случаите, когато давате "лошия пример с ЦСКА" за сравнение с "доброто случващо се в левски сф". тогава пристрастията ви и неточностите са най-силно изразени. Поздрави!
Здравейте отново, Сто Тесли, Критерият, който ползвам, е успехи на световно ниво, независимо дали е клубно или национално. И, да, не виждам нищо лошо човек да има лични пристрастия, когато си избира работата на кой треньор му харесва. Или може би Вие виждате нещо лошо в това? Както харесвам Люпко Петрович, така харесвам и Джиджи Симони, две страхотни имена в професията. И повтарям - Симони е чужденецът, от когото съм останал със страхотни впечатления от личните си разговори, много земен човек. Но така, например, не харесвам други треньори, нека не ги назовавам поименно. Не знам защо се засегнахте, наистина, а и не видях да съм Ви слагал думи в устата, но както и да е. Виждам, също така, че сте прочел статиите ми, за да си вадите изводи от тях, което ме ласкае. Колкото до лошия пример ЦСКА, Вие да не би да твърдите, че случилото се с ЦСКА през последните години е хубав пример? Аз лично смятам, че това, което стана с "червените", трябва да е обеца на ухото за всеки отбор в България. Източване, фалиране, загубени лицензи, мъкнене на чужденци от кол и въже, баснословни заплати за всякакви доказани и недоказани герои, да те управлява Александър Томов... Два пъти... Това не трябва да се случва на нито един отбор в България според мен! И всеки трябва да се поучи от горчивия опит на ЦСКА. Но май сте прочели някои от статиите ми отгоре-отгоре, та да твърдите, че давам Левски за положителен пример. Точно на "Герена" се работи толкова зле, че не виждам какъв добър пример може да бъде даден от там и къде съм го правил. Но Вие явно сте съзрял подтекст, който аз не съм вложил. Както и да е, споделял съм мнението си за обяснителния режим и как не ми се изпада в него. Всеки има право да тълкува думите ми, както намери за добре и както прецени. И само последно, за да завърша - всеки човек има собствено мнение като фен. Все па всички обичаме футбола, нали така? На мен работата ми обаче е такава, че не мога да си позволя да се изказвам фенски, може би единствено в тази рубрика мога да си го позволя. Затова, когато пиша коментар, винаги се стремя да съм обективен. Толкова за пристрастията. Поздрави и на Вас!

Отговор на въпрос от stotesli

Здравейте Г-н Опренов, чувал ли сте за футболиста и треньор Луиджи Симони? Ако не знаете и той има купа от европейските клубни турнири и е работил в България, след като 3г (а не десетилетия) преди това води Интер с истинския, бразилския Роналдо в състава си.
Здравейте, господин Сто Тесли, Не само съм чувал за футболиста и треньора Джиджи Симони, но дори съм правил интервю с него. Великан! И съм много добре запознат с биографията му, както и с това на кого е бил треньор. И да, въпреки всичките ми симпатии и дълбокото уважение, което изпитвам към него, за мен той не е по-голямо име от Люпко Петрович, това е. Ако Вие мислите по по-различен начин, това си е Ваше право и аз не Ви го оспорвам. Колкото до това, кога е дошъл единият в България и кога другият - ами Люпко Петрович дойде у нас за първи път само осем (8) години, не десетилетия, след триумфа със Звезда. Мислите ли, че сега Алекс Фъргюсън, който спечели турнира преди осем години, би дошъл да работи в България?

Отговор на въпрос от Ogi Rz

Здравейте!Едва ли тук е правилното място за въпроси от този тип,но друго не се сетих....Имам създаден акаунт,парола и всичко но не успявам да вляза във форума Ви.Уведомлението гласи:"Активирайте акаунта си и опитайте отново. Ако не можете да решите проблема свържете се с администратора на форума." Как точно да стане това?
Здравейте, За съжаление, не мога да ви помогна, защото просто не знам как. Все си мисля, че с този акаунт, с който ми задавате въпрос, би трябвало да можете да коментирате и във форума, но не съм специалист в тази област и не мога да Ви отговоря. Приятен ден

Отговор на въпрос от xiston

Г-н Опренов не се заяждам и не искам да влизате в обяснителен режим.Но в отговор на въпрос казвате (безспорно Л.Петрович е най-голямото име работило у нас в последните год. в световния футбол).Извинете ако греша но той на световно бил ли е и какви успехи има ?Ако има човека и аз не зная за тях моля да бъда извинен.Аз зная че е ставал Европейски клубен шампион.
Окей, приемам, че не съм бил разбран и в такъв случай пояснявам - за мен Люпко Петрович е най-голямото чуждестранно име, което е работило в България някога и единствен може да му съперничи Рудолф Витлачил. И не мисля, че с условията, които България предлага, някога ще дойде тук да работи чужденец с по-големи успехи от него. Колкото до това, дали има успехи на световно ниво, извел е отбор като Цървена звезда, при цялото ми уважение към този тим, до мач за Междуконтиненталната купа, която е спечелена вече от наследника му на "Мала Маракана". Това също не е малък успех на "световно" ниво...

Отговор на въпрос от forza_lazio

Здравейте, Въпросът ми е за ръководните решения, които се взимат в Левски. Не мислите ли, че сякаш се повтарят едни и същи грешки от хората, които управляват клуба? Ето какво имам предвид - с назначаването на Люпко Петрович Левски категорично показват, че искат резултати сега, без да се мисли за бъдещето. От една страна, в това няма нищо лошо и не искам да кажа, че назнаването на Люпко Петрович е грешка - напротив, той е доказан специалист, с много опит и би могъл да се окаже най-добрата "покупка" на Левски. Но от друга - ясно е, че той идва, за да направи Левски шампион (всъщност Иво Тонев днес ясно определи, че ще се гони титлата и купата) - обаче проблемът идва от въпроса - готов ли е Левски за такъв скок? Искам да кажа, че според мен Левски (с независимо каква селекция) все още не биха могли да станат шампиони и определянето на едва ли не задължителна цел за Люпко Петрович, ще внесе излишно напрежение и сътресение в нормалното развитие на клуба. Да, вярно е, че вече 8 години Левски чака титлата. Но почти всеки сезон (дори и този, може би само миналият беше изключение) сякаш се бърза и още в началото се поставят цели като титла и купа и някак после всички очакват чудеса, чрез които Левски случайно да стане шампион. Е, мисля че след 8 поредни неуспешни опита е ясно, че случайно не се става шампион. Просто ми липсва последователност в решенията на клуба и в развитието като цяло. От тази гледна точка ми се струва странно назначението на Люпко Петрович. Защото сякаш отново целта ще бъде Левски някак си да стане шампион веднъж завинаги, да се изпълни тая мечта едва ли не с вълшебна пръчка, пък после... каквото стане. Левски бе най-близо до шампионската титла през 2013 с Николай Митов - но дори тогава да бяха станали шампиони, беше ли готов отборът да задържи нивото и да продължи да се развива?! Според мен - не. Просто щеше да бъде едно изключение (шампионската титла), след което отново години на мъка. Сега сякаш отново се повтаря всичко това - за мен Левски на този етап не е готов да бъде шампион, а дори и да станат - пак като че ли няма никаква построена основа, върху която да се изгради нещо дълготрайно. За мен Стойчо Стоев трябваше да бъде заменен от специалист, който да има поне 2-3 годишен план за развитие на отбора (независимо българин или чужденец) - т.е. Левски не предстоящия, а за чак по-следващия сезон да се бори вече окончателно за титлата. Ако трябва всичко това да формулирам като ВЪПРОС, то той е следният: Кое от двете предпочитат всички, свързани с Левски - 1) отборът да стане шампион веднъж и след това отново да се чака почти десетилетие за нова титла; 2) или биха искали да почакат още малко, но за сметка на това да бъде изградена една стабилна основа за по-трайна доминация? Поне за мен вариант Левски да стане шампион другата година с по-сетнешна доминация не съществува - или поне на този етап. Благодаря за вниманието и за отделеното време! "Въпросът" ми стана по-дълъг от очакваното! Поздрави!
Здравейте, Форца, Ще Ви отговоря така - колкото и доказан специалист да е Люпко Петрович, няма как да прави чудеса с този отбор на Левски. Аз лично съм УБЕДЕН, че с този състав Левски не може да стане шампион в конкуренцията на Лудогорец. А предстои да разберем и кои други отбори ще се върнат в А група/Висшата лига. Аз лично смятам, че единственият треньор, който може да направи от този Левски боеспособен отбор, е Станимир Стоилов. Но нали не си правите илюзии, че той ще си остави проекта в Казахстан, който на практика изгради сам и го класира в Шампионската лига? Стоилов е последователен човек и не очаквам да се завърне скоро в родното блато. Така че, колкото и да звучи гадно на левскарите, аз лично смятам, че те ще трябва да се готвят за нова нулева година, още преди да е започнало първенството, заради начина, по който се управлява клубът им. Е, времето е показвало, че такива смели прогнози като моите увисват във въздуха много бързо, а период от една година е много време, в което може да се случи какво ли не. Включително и да бъда опроверган, което ако се случи, съм готов да поднеса извиненията си веднага, но гледайки сега нещата, не съм оптимист за предстоящото на "Герена".

Отговор на въпрос от Wure

Вчера си позволих да цитирам думите на двама големи български футболисти без някакви допълнителни коментари от мен към тях! Днес установих, че "невидима" ръка ги е премахнала от сайта като профила ми е блоцкиран за пореден път! Има ли нещо обидно или нецензурно в цитираните по-долу изказвания на тези двама различни по манталитет, интелект и възпитание наши големи футболисти? Защо не оставите читателите да преценят за себе си, кой от тях е били и си остава истински патриот и родолюбец? „..Аз се чувствам каталунец. Живея там, имам къща. Ще умра там. Ще ме погребат в Каталуния. Благодарен съм на Каталуния и каталунците, на запалянковците на Барселона. Така се чувствам, не мога да го променя. Бях капитан на националния отбор на България и моята лента бе знамето на Каталуния. Изобщо не ми пука какво ще кажат. Има си снимки. До последния ми мач, до България - Англия през 1999 г., носех на ръката си знамето на Каталуния" Да не сте обиден на България? "България ли? България нищо не ми е дала като държава. България какво ми е дала на мен? Нищо. Аз я напуснах много малък." Христо Стоичков Кажи им, че има една страна България! В тази страна има един отбор – „Левски”! В него съм се родил и в него ще умра! Георги Аспарухов
Здравейте, г-не, Пишете ми за пореден път с подобно оплакване и аз за пореден път Ви казвам, че редакторите в Gong.bg НЕ се занимаваме с банване и триене на коментари. Така че не мога да Ви помогна, съжалявам.

Отговор на въпрос от xiston

Г-н Опренов аз пък смятам че най голямото име в световния футбол което в последните години е било в нашия футбол е Димитър Пенев .Но той е Българин все пак а и Цесекар така че не е изненада да хвалим чужденец .Благодаря.
Здравейте, Или наистина не сте ме разбрал, или просто търсите заяждане, не знам... А може и аз да не съм се изразил правилно, съвсем възможно е. Както и да е, казвал съм за обяснителния режим, не ми се навлиза в него. Приятен ден Ви желая.

Отговор на въпрос от NachoNovo

Здравейте, интересно ми е какво мислите за Любко Петрович и как той би се вписал при сегашната ситуация в Левски.Сякаш от много години насам той не успява да се задържи никъде за по-продължителен период от време, а според мен отборът в момента има нужда от дългосрочен вариант за треньор.
Здравейте, Люпко Петрович безспорно е най-голямото име в световния футбол, което е работило в България в последните години. Но според мен, на "Герена" ще е може би последното предизвикателство в кариерата му, като се има предвид, че вече навърши 69 години. Така че дългосрочна стратегия с него в Левски е нещо трудно постижимо. И за мен най-правилният вариант беше да се намери български треньор с дългосрочна визия за развитие, но такъв свободен не виждам, поне на първо четене. Друг е въпросът защо въобще трябваше да се маха Стойчо Стоев, но тази тема е съвсем различна.

Отговор на въпрос от doniuli

Добър ден казвам се Юлиан Асенов. Искам да сподаля със вас защо съм така краен към г-н.Стойчо Стоев . Левски е град за реалностите във България и на град му подхожда във слабите години да е втори и да играе финал за купата . Просто със натрупване много много много грешки се събраха . Въпросът ми е следният . Не е ли това поредната грешка назначаването на Люпко Петрович ,човек вече използван без брой пъти от Литеск като пожарникар и като бушон , не смятате ли че УС НА ЛЕВСКИ ще искат да го използват по същият начин ?
Здравейте, г-н Асенов, Стойчо Стоев не става, Люпко Петрович не става... Кой става? Фабио Капело ли? Той може би става, нека бъде поканен, сега е без отбор. Колкото до това, че Люпко Петрович е използван като бушон в Литекс от "братята си" там, е видно на всички. Каква е неговата вина за това отношение на Литекс? Освен единствено, че откликва на подобни покани, за които може би е наясно, че са с такава насоченост. Той обаче сам преценява как да постъпи. А Левски на практика още не го е назначил официално, за да тълкуваме дали вече не се мисли за уволнението му.

Отговор на въпрос от stotesli

Здравейте Въпросът ми е към всички журналисти. Предвид афишираната принципност на БФС и строгостта на поведение, което подеха от миналата година, какви са очакванията ви за наказание на левски сф заради инцидентите в Благоевград? Всички знаем, че правилника е категоричен, това е третата им "изцепка" при която са пострадали длъжностни лица и отбора трябва да бъде изхвърлен от А група, мислите ли, че БФС ще премери отново с различен аршин и специално към този отбор ще направят всичките компромиси на света, ще си плюят на собствените правилници и ще го разглеждат, като "свещена крава" (може да се чете и без кавичките)
Здравейте, Ако по правилник Левски е заслужил да го изхвърлят от групата, да бъде изхвърлен, това е.
  • 1