Отговор на въпрос от elmo_1994

Здравейте. Пиша ви относно вашата статия за националите "Защо", която според мен малко онеправдава БФС, а за мен те са най-големите виновници. Защо не се направи един по-сериозен анализ на работата на БФС? Знаете ли какви са целите на БФС? Съмнявам се... Ще ви помогна, има ги написани в Устава им. Считате ли, че БФС успешно развива и популяризира футбола в страната, което е основната цел на тази организация... Относно бюджета - хубаво Боби ви е я обяснил, че "БФС е единствената федерация у нас, която сама си осигурява средствата – без стотинка държавна дотация". Бюджетът на БФС си е почти изцяло пари от ФИФА/УЕФА и тв права /говорим за милиони левове/. Така ли БФС сам си осигурява бюджета? Делът на спонсорите - или парите, които трябва да осигуряват т.нар. бизнесмени, които членуват в Изпълкома - е нищожен.
Аз пък се съмнявам да сте прочели Стратегията за развитието на футбола в България"? Ще Ви помогна - има я навсякъде в интернет! Ако организаренето на Европейско първенство по футбол с 16 отбора не е популяризиране на футбола в страната, не знам за Вас какво е! На останалото сте си отговорили сам - ДА, държавата не дава пари за футбола! Освен, ако УЕФА и ФИФА, не са станали държавни!

Отговор на въпрос от ntpavlov

Здравейте! Искам да помоля да попитате Борислав Михайлов,защо не се направи поне една национална футболна школа. В родината на приятеля му Платини има 12, най-известната от които е Клерфонтен. Тези школи са направени и управлявани от Френската футболна федерация. Прословутата база на националния обор би могла да послужи за целта Клубовете са един частни фирми, които се интересуват от печалбата. За тях е по-изгодно да купят един Кайсара за 1 мил. и да го продадат за 5. а не да учат децата да ритат топка
Здравейте! Ролята на национална футболна школа, донякъде ще бъде изпълнявана от "Националния футболен център". Така е записано в "Стратегията за развитието на футбола в България", която Борислав Михайлов представи пред делегатите на 7-ия конгрес на БФС. Там ще се подготвят централизирано всички юношески национални отбори! Тук разбира се е нужно и съгласието на клубовете! Дали това ще се случи - времето ще покаже!

Отговор на въпрос от NaShkO

Здрасти, Четох коментара Ви за националния въпрос. Моля те да ми отговорите какво мислите Вие на следните въпроси: 1.Защо след толкова години загуби и излагации Боби Михайлов е още в БФС? 2.Защо от години се въртят определен брой футболисти? 3.Каква е разликата между футболистите които играят в БГ първенството и тези които са в отбори извън България?(според мен тези в нашето първенство са по добри) 4.Защо от няколко години всички треньори които се изредиха правеха отбор от резерви, а не се избираха момчета от БГ първенството които играят редовно? 5.Правилна ли беше постройката на отбора вчера на мача? Поздрави Атанас Жегов
Отговарям Ви накратко: 1. Борислав Михайлов е президент на футболния съюз, ЗАЩОТО е избран от представителите на футболните клубове. Доколкото се сещам никой не излязъл пред обществеността като негова алтернатива. Аз лично не мисля, че за загубите и излагациите на националния отбор трябва да се търси вината само и единствено в Михайлов. 2. Това е материала, с който разполагаме! 3. Аз пък съм на мнение, че ако в България има добър футболист, той веднага отива да играе в чужбина (което би трябвало да Ви удовлетвори като отговор). Друг е въпросът, колко подготвени отиват там и дали успяват да заиграят веднага! 4. Треньорите носят своята отговорност, за състава, който подбират. Игровата практика е нещо много сериозно, но според мен една тренировка в чужд отбор се равнява на един изигран мач в България. 5. Щом не сме победили, значи посторйката не е била правилна! Поздрави!

Отговор на въпрос от mjalby

Цитат: Или млади момчета да разцъкват с приятели на безбройните спортни терени в България? Не няма такива – всички са набори - 30 плюс! А бе, Ивайло, а бе Йовчев, имаш ли идея колко много млади хора между 20 и 35 години, играят в АМФЛ, БЛФЗ, Форумна Лига, че даже и по европейски първенства по мини-футбол ходят. А колко не играят в лиги? Това са повярвай ми хиляди души само в София. Ти пробвал ли си уикенда по сянка лятото и през деня зимата или вечер през седмицата да резервираш игрище някъде?
mjalby, от обръщението Ви разбирам, че сте ми много близък! Щом ми пишете на "бе". Ако това е така сигурно щяхте да знаете, че играя доста в подобни лиги! И не съм написал нещо заради самото писане. Относно това дали съм пробвал да си запазя място - ДА пробвал съм и съм успявал да си запазя място! Става, стига да имаш желание! Дерзайте!

Отговор на въпрос от NeO

г-н Йовчев, Бербатов ако играеше дали щяхме да се борим за първото място?
Трудно щяхме да се борим за първото място, но съм сигурен, че нямаше да паднем два пъти от Норвегия!

Отговор на въпрос от sgannn

Г-н Йовчев, съвсем накратко - не Ви ли беше срам да напишете такава статия? ЗАЩО я написахте? Моля, отговорете честно.
Накратко: НЕ МЕ Е СРАМ и написах статията защото това мисля! Успех!

Отговор на въпрос от metodi.baykushev

Здравейте г-н Йовчев, Споделям Вашата симпатия и болка за националния отбор. Отдавна не бях чел толкова адекватен и съвпадащ с мнението ми коментар. Визирам статията "Защо?". Като цяло нивото на журналистиката, включително спортната, падна драматично през последните години и това важи, за жалост, и за Гонг. Не говорим само за коментарите и анализите. Вече няма кой да напише един читав репортаж от мач. Ако няма видео, въобще не можеш да разбереш как е преминал мачът, как са станали головете и т.н. Поздравявам Ви и Ви желая успех! Методи Байкушев
Благодаря! Но съм убеден, че има много добри коментари и репортажи от срана на колегите. Не става дума само за Гонг, но и за колеги от други медии. Коментари и репортажи, които лично аз чета с голямо удоволствие! Поздрави и успех!

Отговор на въпрос от Marinov10

И аз искам да попитам защо, защо не се обръща повече внимание на аматьорския футбол?, на момчета,като мен и много други, които стоят отстрани и дават мило и драго да са на терен(който и да е,където и да е)и да го "изядат" както се казва,докато тея гелосаните от снощи стояха и не знаеха къде се намират,за какво са там. Никой не дава шанс,а после излиза и говори как трябва да се дава път на младите..Млади,които половината са се озовали в школа благодарение на връзки,а другата половина си съсипват малкото талант по дискотеки и след време се хвалят,че са играли за синия или червения отбор,играли меко казано.. Няма смисъл да казвам,че въпреки,че съм на 23 години се опитвам някъде,някой да ми подаде ръка,но както писах по-горе без връзки не става.. и като заговорих за връзки ,аз със частично разкъсана ПКВ на коляното щях да покажа повече желание и хъс за игра, но на мен никой не би ми обърнал внимание.Вярно е че не съм бил по школи като малък,от малък град в Северозападна България съм, но пък играх на Емирейтс, да Емирейтс-Арсенал Лондон в един турнир за аматьори(Indesit Football Talents), но и това никоя българска медия не го отрази,няма и как щом нямат интерес. Просто няма начин момчета като мен да пробият,колкото и да са талантливи,защото просто няма да получат шанса,а ако го получат,ще бъдат отхвърлени заради момче с финансови възможности,ако ме разбирате. Спирам дотук,защото "въпроса" ми стана доста дългичък и има шанс да не му обърнете внимание,като повечето хора на които съм писал за помощ, за шанс. Надявам се,ако съм Ви бил интересен с коментара си, да продължим да комуникираме чрез имейл. Благодаря за вниманието!
Маринов, благодаря Ви за въпроса!Той е доста интересен. В България по принцип основното внимание се отделя на футболните грандове - ЦСКА и Левски и техните опоненти, които са различни в различен период от време. Силно се надявам с присъствието на ЦСКА в аматьорския футбол да се обърне внимание на момчета като теб. Относно турнирът, който си играл (от името разбирам, че е обвързан със спонсор) не е бил отразен по няколко причини - или медиите не са в договорни отношения с въпросния спонсор или не е бил разгласен достатъчно, вината, за което е основно на организаторите. Относно констататацията ти за школите съм напълно съгласен. За хъса също. В Европа за аматьорския футбол пишат основно регионалните медии и нук мисля, че нашите регионални медии също трябва да поемат своята отговорност за да популяризират местния отбор или обещаващ талант. Надявам се отговорът ми да Ви е задоволил!

Отговор на въпрос от bento21

Здравейте, какво е вашето очакване за крайният резултат от предстояшите два мача на националния отбор ? Интересува ме чисто букмейкърската Ви прогноза :) :)
Ако ще говорим в знаци залагам на 1 в мача с Норвегия и 1 в мача с Италия!

Отговор на въпрос от PFC Litex

Здравей Иво, знаем се визуално от стадиона в Ловеч. Днес ще се тегли жребият за младежката европейска лига, където Литекс ще участва, след като разберем съперниците ще споделиш ли мнението си за тях и какви очаквания имаш в представянето на юношите на Литекс. С уважение Милен.
Здравей Милен, за съжаление още първият съперник на Литекс е доста тежък. Каквото и да си говорим Легия Варшава си е гранд в Полша, а там се работи доста сериозно с младите футболисти. Ще ти дам само един прост пример - Кристиян Биелик отиде именно от този отбор в Арсенал за никак не малка сума пари за 16 годишен футболист. Така, че срещу поляците ще е много трудно. Дай Боже, българските момчета да продължат напред. Ако това стане, най-вероятният съперник на "оранжевите" ще бъде датският Мидтийланд. И датчаните се славят с добра работа с младите. С две думи - жребият е тежък!

Отговор на въпрос от phd

Кой е собственик на Литекс и кой финансира отбора? Кратък въпрос, но ще се радвам на по-пространен отговор - от Вас и ли от този ръководен кадър в ловешкия тим на когото го зададете :)))
За да не изпадаме в скудоумие, ще ти напиша, това което знам! Литекс е акционерно дружество и акционерите осигуряват издръжката на отбора! Така както е при останалите български отбори! Ако ми кажеш кой е собственик на Левски, Славия, Лудогорец и т.н ще ми бъде интересно!

Отговор на въпрос от dianko

Интересно ми е да коментирате съдийските тесли срещу Берое! Според вас умишлено ли е това нещо и кой се е уплашил от добрата атмосфера в отбора, че върви такава интересна антикампания по сайтовете срещу Берое и Хубчев.
Дянко, дай пример за тези тесли!!! Лично аз видях 3 или 4 спестени картона на футболисти на Берое в Ловеч!

Отговор на въпрос от Joe_Kirichkov

Искам да Ви попитам за мнението Ви за състава на младежкия национален отбор. Моето мнение е, че играчи като Димитър Митов (Чарлтън), Деян Иванов (Левски), Тони Тасев (Пирин), Атанас Илиев (Монтана), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА) имат място в този отбор. А най-вече съм изненадан от отсъствието на Краев и Марин, които според мен трябва да бъдат твърди титуляри.
По принцип селекционера носи отговорност за футболистите, които е повикал! С оглед на това, което наблюдавам от началото на първенството мисля, че при варатарите Георги Китанов от Черно море и Красимир Костов напълно заслужават повиквателните си. Димитър Митов не пази за първия отбор на Чарлтън. За Деян Иванов и Тони Тасев съм напълно съгласен. Не съм убеден, че Атанас Илиев ще свърши повече работа от Цветелин Чунчуков и Георги Минчев. Краев е част от селекцията на Светльо Тодоров до 19 години и е нормално да бъде оставен там. Чорбаджийски "играе" във В група и едва ли от това може да бъде преценено нивото му! За Марин също съм съгласен, защото влиза редовно в игра!

Отговор на въпрос от seb05

Здравейте, искам да попитам какво е вашето мнение относно спора между Себастиян Фетел и Пирели след спукването на гумата му в предпоследната обиколка на Гранд при на Белгия? И също така кой има вина в този спор Ферари, Фетел или доставчика на гуми - Пирели?
Според мен Себастиян Фетел има най-малка вина! Тя основно е в неговите шефове във Ферари, които не се съобразиха с препоръките на Пирели за максимално използване на гумите! Инцидентът с Розберг по време на свободните трениорвки обаче показва, че и доставчикът на гуми има някаква вина! Жалко единствено за Себ - толкова се бори за тази трета позиция!

Отговор на въпрос от BDP1988

Здравейте, във форума попаднах на тема за евентуален 'приятелски' мач с благотворителни цели между цска и левски, какво е вашето мнение по темата? Примерно, цената на билета, ако е 10лв и се съберат поне 25 000 (ако не за друго, то понеже е благотворителен и да вземе да дойдат толкова) са си 250 000лв. Вярно, че не е минало чак толкова много време от последния мач помежду им, около година, но все пак си е тръпка и ако евентуално не се изправят един срещу друг за купата, примерно, напролет да се насрочи такава проверка. Интересен ще е сблъсъкът и на ниво юноши, тъй като сега и доста юноши играят за двата отбора!
Здравейте! Благодаря Ви за хубавия въпрос! Идеята не е никак лоша. Каквото и да си говорим дербито между ЦСКА и Левски генерира най-голям фенски интерес. Без значение къде се намират двата отбора. Времето преди старта на пролетния дял на първенството е повече от удобно. Първо - българският футболен фен ще е зажаднял за футбол и второ - Левски срещу ЦСКА в благотворителен мач. Аз например подържам идеята и за мач в зала между "сини" и "червени". Един такъв мач би напълнил Арена Армеец според мен. Така, че идеята е повече от добра! Хубав ден и спорна седмица!

Отговор на въпрос от thejoker747

Здравеи ! Искам да те попитам как виждаж предстоящия сезон за Ювентус и наи вече Шампиоснката лига? Смяташ ли че новите попълнения ще паснат добре и има ли нужда отбора от голямо име в средата на терена ?
На първо четене според мен Юве ще е по-слаб от изминалата година. Най-вече заради излизането на трима титуляри - Пирло, Видал и Тевес! С Кедира "старата госпожа" ще бъде по-мощен физически и ще стои по-добре във фаза защита, но ще загуби много от импровизацията напред, която даваше Пирло. Според мен голямата фигура в средата на терена я има - това е Пол Погба и това ще бъде неговият сезон. Повече съм притеснен за нападението където трудно ще бъде заместен Тевес - Манджукич е типичен таран и ще се дублира с Мората, а на Дибала ще му трябва време да свикне с голям клуб като Ювентус. За Шампионската лига не съм много обнадежден и не мисля, че отбора ще може да повтори постижението си от миналата година! Дано не съм прав! :) Хубава вечер!

Отговор на въпрос от tevez

Здравей! Какво мислиш за нашата група за Световното? На 4 или 5 място ще завършим? Голям бой ще ядем.
Здравей! Жребият наистина е убийствен! Ако сме раелисти, четвъртото място е нашата цел! Всичко останало може да се брои за мечта! Според мен България ще играе ролята на арбитър за първото и второто място. Т.е ще объркаме плановете на някой от голямата тройка - Холандия, Франция и Швеция! За съжаление на клубно ниво показахме сериозно изоставане от белорусите това лято! Лично аз искам в мачовете "лалетата", "петлите" и "тре кронур" да се представим достойно, а не да играем ролята на боксова круша. Нека все пак да не забравяме, че до есента на 2016-та има доста време!

Отговор на въпрос от Доктор Хаус

Здравей! Въпрос за рали България... Не е ли най-малко казано срамно....23 заявки,19 стартират и 10 завършват..... и това в,най-голямото уж,рали в България... Кои са причините според теб?
Причините са повече от ясни - немотията в България на всички нива! Рали България е голямо рали, което изисква голям ресурс и затова според мен ги нямаше голяма част от българските екипажи! Дано на Рали Сливен положението е по-различно!

Отговор на въпрос от Доктор Хаус

Здравей! .....добре де,Сами Кадира равно ли е на Пирло? Според мен,категорично не!!!А твоето мнение?
Здравей! И аз съм съгласен напълно с теб! Пирло е гений, докато Кедира е един никак нелош халф. Според мен беше пределно ясно, че Архитекта си тръгва и в Юве трябваше спешно да намерят негов заместник! Той е свободен агент, световен шампион, има голям опит в Шампионската лига, където е реалната цел на "бианконерите". Втори Пирло трудно ще се намери!

Отговор на въпрос от ikebanata

Правилно ли е намаляването на отборите от А група до 10 и не беше ли по-добре да се увеличи бройката със следващите най-добри от Б група?16 или поне 14 отбора не биха ли направили първенството по-интересно, най-малкото когато малки отбори като Ботев Враца и Любимец развалят сметките на грандовете?И като противовес на това ми е интересно какво е мнението Ви за аржентинското първенство, в което участват 30 отбора?
За мен А група с 10 отбора е най-добрият вариант за първенството у нас! Разбира се ако вътре са и ЦСКА и Локомотив София. Система с 4 мача помежду отборите винаги те държи в напрежение (т.е рязко намаляват договорките). Както се намираш в битката за Европа, така накрая можеш да станеш и изпадащ! А тази година станахме с 10 отбора по естествен път. Аз съм твърдо ЗА, да няма никакви компромиси! Ако ще да останат и 6 отбора, но нещата да са законни. А "малките отбори", в България правят много малко изненади. В повечето случаи играят ролята на брашнян чувал. За аржентинското първенство нямам особени наблюдения, затова не искам да коментирам! Благодаря за въпроса! Приятен ден!
  • 1