Григор Димитров победи Талон Грийкспор с 2:1 сета след феноменален обрат на турнира в Стокхолм, Швеция. Българският тенисист се класира за финала, където в неделя (20 октомври) ще срещне Томи Пол.

Двубоят започна трудно за Григор, който успешно отрази точка за пробив. Двамата състезатели се разменяха геймове, но след два пробива от страна на Грийкспор, първият сет завърши с 6:2 за нидерландеца. 

Вторият сет обаче показа съвсем различно лице. Димитров се съвзе и реализира минаващ удар, за да поведе с 2:0. Грийкспор върна пробива, но Григор реализира сетбол в последния момент при сервис на съперника и спечели със 7:5.

В третия сет Григор  успя да наложи волята си и затвори мача с отлична игра, демонстрирайки своя опит и умения. С победата си той се класира за финала, където ще срещне Томи Пол.  Поставеният под номер 4 американец победи лесно с 6:3, 6:2 ветерана Стан Вавринка.

Първи сет:

Мачът започна със сервис на Григор, който демонстрира увереност още от първата точка. Въпреки че се стигна до точка за пробив в полза на съперника, Григор не се поддаде на натиска. С мощен сервис успя да отрази опасността и с още два перфектни сервиса спечели първия гейм в мача. 

След впечатляващия старт българинът продължи с агресивната си игра и със страхотен минаващ удар от бекхенд успя да си създаде две точки за пробив в сервис гейма на Таон Грийкспор. Въпреки усилията на българския тенисист, холандецът показа здрави нерви и отрази двата пробива с два мощни сервиса. След няколко равенства и напрегнати разигравания, Грийкспор успя да спечели гейма, изравнявайки резултата на 1:1.

Григор бързо затвори подаването си, допускайки само една точка. С точни сервиси и агресивни удари, българският тенисист показа доминираща игра, повеждайки с 2:1 в геймовете.

Грийкспор премина през труден момент в следващия си сервис гейм. Въпреки че отново допусна точка за пробив в своята игра, холандецът прояви характер и със силни сервиси успя да затвори гейма за 2:2.

Григор отново впечатли с чудесен бекхенд, който му осигури преднина от 40:30, а дори и съперникът му не успя да сдържи аплодисментите си за това изпълнение. Въпреки това, след поредица от силни разигравания Грийкспор успя да затвори гейма, осъществявайки първия пробив в мача и повеждайки с 3:2. 

Грийкспор затвърди пробива след като обърна гейма от 0:30 и увеличи преднината си, повеждайки с 4:2 в първия сет. 

Агресивната игра на Грийкспор продължава да дава резултати, като многобройните атаки към бекхенда на Григор доведоха до нов пробив. Холандецът демонстрира впечатляваща увереност, а точните му удари му позволиха да поведе с 5:2 в първия сет. 

След труден гейм, в който Грийкспор успя да спаси точка за пробив, нидерландецът завърши първия сет с 6:2 гейма.

Втори сет: 

Българинът спечели сервис гейма си в началото на втория сет безпроблемно, на 15, с което показа, че е готов да се бори за обрат в мача. След впечатляващ минаващ удар, Григор Димитров успя да постигне пробив, повеждайки с 2:0 във втория сет.

Григор премина през труден сервис гейм, но успя да наложи волята си и да затвори гейма след дълго разиграване и продължава да е без загубен гейм в сета. 

Грийкспор успя да спечели първия си гейм в сета. След като загуби само една точка в подаването си, нидерландецът намали изоставането до 3:1. 

Димитров отново увеличи преднината си, след като спечели гейма си на 30. Българинът показа атлетичност и впечатли с невероятен минаващ удар и резултатът стана 4:1

Грийкспор реагира на предизвикателството с бърз гейм, печелейки подаването си за около минута. Нидерландецът показа солидна игра и се възползва от слабостите в защитата на Димитров, за да намали изоставането си до 4:2

Грийкспор продължи да демонстрира впечатляваща форма и успя да пробие сервиса на Григор. Нидерландецът наложи натиск с агресивна игра и се връща в борбата за втория сет.

Пробивът на Грийкспор беше затвърден с мощни сервиси и впечатляваща игра на мрежата, която остави Григор без шансове. Българинът се опита да отговори, достигайки до точка за пробив, но нидерландецът показа стабилност и успешно защити подаването си. 4:4

Григор спечели бърз гейм на 0 след серия от мощни удари и безкомпромисни сервиси, българинът затвори гейма бързо, което му позволи да се доближи само на един гейм от спечелването на втория сет. 5:4

Григор успя да се закачи в гейма на Грийкспор и въпреки че достигна до дюс, българинът не успя да затвори гейма в своя полза. Нидерландецът показа характер и след силна игра изравни резултата на 5:5

Грийкспор започна силно сервис гейма на Григор, повеждайки с 0:30 и поставяйки българина под напрежение. Въпреки това, българинът показа страхотна концентрация и с мощни сервиси успя да обърне резултата в своя полза, след което поведе с 6:5.

Българинът бързо достигна до две сетбола, демонстрирайки страхотна форма. След като пропусна първия, Григор успешно реализира втория и по този начин спечели втория сет. 7:5

Трети сет:

Григор Димитров откри третия сет с напрегнат сервис гейм, в който се стигна до дюс. Въпреки трудностите, българинът показа голямо самочувствие и с точни удари успя да спечели подаването си. 1:0

Грийкспор също премина през трудности в своя сервис гейм, но успя да се справи и да спечели подаването си. С този успех той изравни резултата на 1:1 в третия сет.

Гришо показа впечатляваща игра в своя сервис гейм, печелейки го на 0 и по този начин поведе с 2:1 в третия сет.

Нидерландецът отговори на добрата игра на Григор с бърз сервис гейм, в който загуби само две точки. Това му позволи да изравни резултата на 2:2.

Григор демонстрира отлична игра в своето подаване, след като след перфектно разиграване успя да реализира мощен смач, който му донесе преднина от 30:15. Въпреки че се стигна до дюс, българинът показа хладнокръвие и спечели гейма, повеждайки с 3:2 в третия сет.

Нидерландецът отговори с впечатляващ гейм на 0, в който блесна с мощния си сервис. След този стабилен гейм, той отново изравни резултата, показвайки, че е готов да се бори до последно в третия сет. Резултатът вече е 3:3.

Григор отново показа отлична форма и след солиден гейм успя да поведе с 4:3. Грийкспор бързо изравни резултата, след като демонстрира отлична игра и стабилно сервиране. 4:4

Григор отново излезе напред в резултата, след като демонстрира пълна доминация в своя сервис гейм.Българинът изглежда уверен и готов да натисне за победата в този важен момент от третия сет. 5:4