Поставеният под №3 в схемата Григор Димитров се изправя днес срещу нидерландеца Талон Грийкспор в полуфинален двубой от АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Срещата ще започне не преди 19:00 часа. При победа първата ни ракета ще се класира за финал в турнира в шведската столица за четвърти път в кариерата си - през 2013 г. той спечели титлата, а през 2014-а и 2017-а загуби съответно от Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро.
 
Нидерландецът е десничар, изпълнява бекхенд с две ръце и  впечатлява със своя сервис. Той е много агресивен на корта и използва всяка една възможност, за да диктува играта с форхенда си и да налита на мрежата, където се чувства в свои води.
 
До момента Димитров и Грийкспор са се срещали само веднъж - това лято в третия кръг на US Open, като двубоят бе спечелен от българина с 6:3, 6:3, 6:1.
 
В Стокхолм Григор отсрани Куентен Алис (Франция) и Доминик Щрикер (Швейцария) без да загуби сет. Грийкспор, който е №37 в ранглистата на АТП, елиминира последователно Павел Котов (Русия), Якоб Фиърни (Великобритания) и Каспер Рууд (Норвегия). 
 
Първият полуфинал в Стокхолм ще противопостави ветерана Стан Вавринка (Швейцария) и Томи Пол (САЩ). Този двубой е с начален час не преди 15:30 ч.