Поставеният под номер 2 в схемата Каспер Рууд от Норвегия продължава с успешното си представяне на турнира по тенис на твърда настилка в зала от сериите АТП 250 в Стокхолм, Швеция, с общ награден фонд от 767 455 евро. След като показа стабилна игра, норвежецът си осигури място на четвъртфиналите, където ще се бори за място сред най-добрите.

В двубоя срещу Лоренцо Сонего от Италия, Рууд показа защо е един от фаворитите на турнира. Той излезе на корта с увереност и контролира мача от самото начало. В първия сет, норвежецът постигна ключов пробив, което му осигури комфортна преднина. Рууд успя да удържи подаването си до края и да затвори сета с 6:3.

Втората част беше по-оспорвана, като двамата тенисисти си разменяха по няколко сервис гейма, но без да се стига до пробиви. Италианецът Сонего показа съпротива, но в крайна сметка Рууд се наложи в тайбрека с резултат 7:6(3), демонстрирайки стабилността си в решителните моменти. Целият мач продължи 1 час и 44 минути.

След този успех, Каспер Рууд ще се изправи на четвъртфиналите срещу седмия поставен в схемата – Талон Грикспоор от Нидерландия, който в предишния си мач елиминира британския квалификант Джейкъб Фърнли с 7:6(0), 6:3. Сблъсъкът между Рууд и Грикспоор обещава да бъде интересен, тъй като и двамата играят агресивен тенис и са в добра форма.

Норвежецът ще търси продължение на успешната си серия, докато Грикспоор ще се опита да постигне изненада, влизайки в мача със самочувствие след убедителното си представяне в предишния кръг.