Легендата на испанския тенис, Рафаел Надал, който неотдавна обяви, че краят на състезателната му кариера наближава, говори открито за отношенията си с двамата други титани на съвременния тенис – Роджър Федерер и Новак Джокович. Надал ще участва в демонстративен турнир в Рияд, Саудитска Арабия, който започва на 19 октомври. Сред участниците са и Джокович, Яник Синер, Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Холгер Руне.

Надал с радост отбеляза присъствието на Джокович, един от най-големите му съперници през годините. „Толкова пъти сме играли един срещу друг, че няма как да не продължим. Винаги е бил огромно предизвикателство. Той е страхотен съперник," сподели Надал пред DAZN Sport.

Надал добави: „Новак е играч, който винаги ме е карал да се издигам до най-високо ниво, да надскачам собствените си възможности. Мисля, че и тримата – с Роджър Федерер и Новак – сме си помагали взаимно да ставаме по-добри. Те бяха противници, с които единствено можеш да напредваш, за да останеш конкурентоспособен."

По повод отношенията си с Федерер, който прекрати кариерата си преди две години, Надал разказа: „Връзката ми с Роджър винаги е била специална, но и с Джокович имаме много добри отношения. Спортът е само част от живота, а в живота има много по-важни неща. Тенисът е просто игра. Истинските отношения са отвъд това.“

Надал също така изказа своето възхищение към младите таланти Яник Синер и Карлос Алкарас: „Те вече са големи звезди. Надявам се, че ще успеят да избегнат сериозни контузии, защото имат потенциала за забележителна кариера.“

Последният турнир в кариерата на Надал ще бъде финалите на Купа "Дейвис", които ще се проведат в Малага от 19 до 24 ноември.