По традиция турнирът в Базел е една от последните спирки за тенисистите през сезона. Надпреварата е от категория  ATP 500 и както винаги ще предложи страхотни емоции на феновете в седмицата между 21 и 27 октомври. Със сигурност турнирът има своята голяма стойност и поради факта, че все още доста тенисисти имат шансове да се класират за финалите на 8-те най-добри в Торино.

В швейцарския град ще видим едни от най-добрите на планетата, а в предварителния списък с участници личат имената на Андрей Рубльов, Каспер Рууд, Стефанос Циципас, Холгер Руне,  Бен Шелтън, Артур Фис, Феликс Оже-Алиасим и други.

Също така се очертава да има и сериозно чилийско присъствие, като Алехандро Табило и Николас Джари би трябвало да вземат участие в силната надпревара.

Интересен факт е, че поне към днешна дата двама от ветераните в тура ще трябва да преминат през квалификациите, като става дума за Давид Гофен и Роберто Баутиста Агут. При испанеца обаче все още не е сигурно как ще се развие ситуацията, тъй като 36-годишният състезател се представя много добре през настоящата седмица на турнира в Антверп и по-късно днес ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим в спор за място на полуфиналите.