Българският тенисист Григор Димитров сподели интересни планове за предстоящата си ваканция, която може да прекара с част от съотборниците си от европейския отбор на Лейвър Къп 2024. Според него, такова пътуване би било не само приятно, но и изключително забавно.

„Бих отишъл с всички момчета. Мисля, че би било забавно да пътуваме заедно... Може да прекараме няколко дни в Миконос с Циципас, защото той е гръцки бог. И няколко дни в Ибиса с Алкарас, който сега е принцът на този регион“, коментира Димитров, цитиран от портала We Love Tennis.

Лейвър Къп 2024 се проведе от 20 до 22 септември в Берлин (Германия), където Григор Димитров беше част от отбора на Европа. Техният успех в турнира е забележителен, тъй като това е пета победа за отбора в историята на състезанието, като те спечелиха срещу отбора на света с крайния резултат 13:11.

Сега Григор Димитров се подготвя за следващото предизвикателство. Той ще стартира в турнира по тенис на твърда настилка в зала от сериите АТП 250, който ще се проведе в Стокхолм (Швеция) с награден фонд от 767 455 евро. Съперник на българина в първия кръг ще бъде французинът Кентен Алис, който е известен със своите качествени игри на корта.