Стан Вавринка се класира за полуфиналите на тенис турнира в Стокхолм. Неостаряващият швейцарец елиминира от надпреварата водача в схемата Андрей Рубльов след успех в два тайбрека – 7-6 (5), 7-6 (5), за около час и 55 минути игра.

Откриващата част мина без пробиви. В дългия гейм 217-ият в ранглистата Вавринка поведе с 6-2 точки и въпреки че следващите три отидоха на сметката на руснака, Стан приключи нещата при 7-5. Резултатът във втория тайбрек се повтори – този път обаче играта в него беше по-оспорвана, но отново трикратният шампион от Големия шлем излезе победител.

Вавринка заби 14 аса срещу само 2 двойни грешки. Той направи повече непредизвикани грешки от Рубльов, но и повече уинъри – 33 на 26 при печелившите удари, и 36 на 30 при непредизвиканите. В спор за място на финала той ще играе с американеца Томи Пол, който отстрани Миомир Кецманович от Сърбия.

Довечера ще стане ясен и другият сблъсък от последните четири. Талон Грикспор се изправя срещу втория поставен Каспер Рууд, а Доминик Щрикер от Швейцария е съперник на най-добрия ни тенисист Григор Димитров.