По време на турнира в Стокхолм състезателите за първи път бяха изправени пред предизвикателството да играят с топки, произведени от компанията на Робин Сьодерлинг, които не се използват никъде другаде. Това предизвика остри реакции сред играчите, като Андрей Рубльов нарече топките „счупени“. Нашата първа ракета също изрази своето мнение:

„Какво мога да кажа за топките? Те са много ‘интересни’, нали така? Това е тема, с която вече се занимаваме от доста време и не е някаква новост. Ако се замислите, на нас ни се налага да играем с поне 6 или 7 различни вида топки в хода на годината, което е нечувано във всеки един друг спорт, така че може сами да си направите изводите по този въпрос“, сподели световният номер 10.

Григор Димитров се изправя днес срещу нидерландеца Талон Грийкспор в полуфинален двубой от турнира. Срещата ще започне не преди 19:00 часа. При победа първата ни ракета ще се класира за финал в турнира в шведската столица за четвърти път в кариерата си - през 2013 г. той спечели титлата, а през 2014-а и 2017-а загуби съответно от Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро.